Team WE osvojio kineske kvalifikacije za LoL SP 2017

eSports 5. sep. 201713:58 > 14:23
Podeli:
Riot Flickr

Team WE je treća ekipa koja će predstavljati zemlju domaćina na predstojećem League of Legends 2017 Svetskom prvenstvu u Kini, nakon što su savladali Invictus Gaming 3-2 u finalu baraža LPL lige.

Ova vest je oduševila fanove jednog od najpopularnijih LoL timova u Kini, koji se vraća na smotru najboljih svetskih timova nakon pauze od pet godina.

WE je dobio prvu partiju za samo 26 minuta igre, u kojoj su kompletno nadigrali protivnike. Skor u killovima je bio 14-2, a kada su srušili nexus imali su skoro 15.000 golda prednosti.

Invictus Gaming je uzvratio udarce u naredne dve partije, trebalo im je nešto više od pola sata da pobede u svakoj od njih, a tim je najviše izneo sjajni mid lejner Song „RooKie“ Eui Jin koji je pokazao da zna da igra i ADC heroje, i sa Lucianom i Corkijem je imao ukupan skor 18-1-14.

Na korak od plasmana na Svetsko prvenstvno unela se velika trema u redove Invictusa. Počeli su ponovo da greše, i WE je lako uspostavio kontrolu nad celom mapom, što je prvo rezultovalo Baronom, a sa ovim buffom su lako došli do protivničkog nexusa i izjednačili na 2-2.

U odlučujućoj petoj partiji Team WE je brzo ostvario prednost nadmoćnom igrom na botu, nakon što su uzeli Barona počeli su sa svih strana da nadiru u protivničku bazu, ali im se agresivnost zamalo obila o glavu kada je IG ostvario ace tokom prve odbrane baze. Ipak, prednost ekipe WE je bila prevelika, i već u sledećem napadu uz mnogo bolje iteme i super minione na svojoj strani, nisu imali problema da završe meč i dođu do velike pobede.

League of Legends Svetsko prvenstvo 2017 počinje 23. septembra u Kini, a Team WE će igrati već u prvoj fazi doigravanja za grupnu fazu, protiv trećeplasiranih timova iz LCS liga, i šampiona Wildcard regija.