Mađarski predstavnik u Esports Balkan League – Volgare

eSports 6. sep. 201715:31 > 15:33
Podeli:
Fortuna eSports

Čast da učestvuje u prvoj sezoni Esports Balkan League je dobio i mađarski tim Volgare, koji vuče korene još od 2014. godine, i kog je nedavno ponovo oformio Viktor "flash" Bea.

Iako u ovom sastavu igraju malo više od mesec dana, mađarska ekipa Volgare je osnovana još 24. aprila 2014. godine, i to od strane istog igrača koji stoji iza njenog povratka na scenu, a to je Viktor „flash“ Bea. sredinom sledeće godine tim potpisuje za tRICKED eSports, sa kojima sarađuju oko tri meseca, da bi se nakon toga vratili starom imenu.

Flash se rastao sa organizacijom te godine, da bi karijeru nastavio u ekipi Escape Gaming, koja je potom promenila ime u Orgless.hu, a sa okosnicom ove ekipe ponovo formira Volgare u avgustu ove godine.

Ovim potezom je mađarska CS:GO scena objedinila neke od svojih najvećih talenata na jednom mestu, i sada imaju sve uslove potrebne da zajedno ostvare proboj na Balkanu.

Volgare je odigrao 11 partija od kada su ponovo na okupu, uz ukupan rezultat 5-6, igrajući protiv timova iz Poljske, Češke i Rusije. Oni će imati vatreno krštenje u Esports Balkan League, već u startu ih očekuje veliki izazov u vidu Binary Dragonsa, njihovih protivnika u prvom kolu takmičenja.

Mađarska škola već godinama izbacuje timove koji su bili jaka konkurencija ostalim ekipama na Balkanu, dok su neki poput Orgless.hu na momente uspevali da pomute račune i nekim od internacionalno jakih timova. Esports Balkan League ima tu posebnu važnost, da će ekipama omogućiti da igraju regionalni turnir, na nivou velikih internacionalnih turnira kada su nagradni fondovi u pitanju, i ovo je prava prilika kako za Volgare, tako i za sve ostale ekipe.

Oni će svoju šansu za prolaz u plejof tražiti protiv manje iskusnih ekipa u takmičenju, ali ne zaboravimo da su dve najjače bugarske ekipe oslabljen odlaskom dva izuzetno bitna igrača, što otvara priliku za Volgare da dođe do bitnih pobeda i u mečevima u kojima nisu favoriti.

A jednom kada dođe plejof – onda je sve moguće. Onda više nema kalkulacija, igra se jedan BO3 meč, i kao što možemo videti i na velikim turnirima kao što su Major i DreamHack Masters Malmo, ekipa koja se bolje snađe, i spremnije uđe u meč, sa konkretnim taktikama, može da pobedi i mehanički superiornije protivnike.

Volgare nema šta da izgubi u Esports Balkan League, ali može mnogo toga da dobije. Ovo je njihova šansa da izađu iz senke bugarskih i srpskih ekipa, koje su se u prethodnom periodu borile za prevlast na balkanskoj CS:GO sceni.