Počinje NA LCS borba za poslednju kartu za SP 2017

Podeli:
Riot Flickr

Po prvi put nakon dužeg vremena na Svetskom prvenstvo u LoL-u nećemo gledati Cloud9 ili Counter Logic Gaming. U momentu kada je Immortals obezbedio plasman osvojivši najveći broj bodova posle TSM-a, bilo je jasno da će ove dve ekipe, uz Dignitas i FlyQuest voditi rat za preostalo treće mesto.

Ono što je posebno interesantno je da upravo dva glava favorita za osvajanje NA regionalnih kvalifikacija do sada nisu nikada igrali u BO5 meču. Naravno ništa još uvek nije sigurno kada je njihov potencijalni duel u pitanju, jer evo šta sve mora da se dogodi da bi do toga došli.

Prvo ćemo u petak od 21:00 gledati duel između Dignitas i FlyQuesta. Nema dileme da je Dignitas apsolutni favorit u ovom meču, pošto je FlyQuest u izuzetno lošoj formi, i da nisu ostvarili dobar plasman u prolećnoj sezoni, ne bi ni došli do regionalnog baraža. Sve sem ubedljive pobede Dignitasa u ovom meču bi bilo ravno velikom iznenađenju.

Pobednik ovog meča će imati već sutradan u isto vreme težak zadatak pred sobom – da pobedi Counter Logic Gaming. CLG je dvostruki prvak NA LCS lige, koji iza sebe ima zaista mnogo iskustva na internacionalnoj sceni i u BO5 važnim mečevima. Ko god im dođe na megdan, biće favoriti, iako Dignitas ima zaista velik potencijal ove sezone, tako da imaju realne šanse da savladaju CLG. Dignitas je popravio timsku igru, a i sami igrači igraju sve bolje i bolje, ali da li će to biti dovoljno da spreče CLG da dođe do odlučujućeg meča za plasman na Svetsko prvenstvo?

Ako dođu do tog meča, u nedelju od 21 časova će ih čekati Cloud9. Cloud9 je neočekivano zaustavljen u plejofu od strane ekipe Dignitas, što njihovi fanovi nisu lako prihvatili. Oni znaju da postoji samo jedan način da se iskupe, i bar delimično spasu sezonu, a to je plasman na Svetsko.

Američki timovi zaista izgaraju u želji da predstavljaju svoju zemlju u Kini, čini se da su mnogo više motivisani od ekipa iz Evrope, pritisak je ogroman, očekivanja još veća, tako da nema sumnje da su pred nama tri zaista odlična meča, u kojima ćemo dobiti i poslednjeg učesnika LoL Svetskog prvenstva 2017.