Preko milion ljudi igralo PUBG u isto vreme

eSports 11. sep 201712:46 > 13:07
Podeli:
playersunknownbattleground

Video Igra PlayerUnknown's Battlegrounds, koja se nedavno oprobala i u svetu esporta, nastavlja da obara gejming rekorde na Steam platformi. Najnovi postavljen rekord se odnosi na broj aktivnih igrača u jednom momentu, koji je prošle nedelje prešao cifru od milion igrača.

PUBG je postao tek druga igra kojoj je ovo uspelo, pored Dote 2, koja je postavila i aktuelni rekord od 1.291.328 igrača u martu prošle godine.

Cifru od milion igrača nije uspeo da dostigne ni CS:GO , a sudeći prema aktuelnoj statistici, on ima trenutno duplo manje aktivnih igrača od PUBG-a, što samo potvrđuje glasine da je veliki broj Counter-Strike igrača prešao bar trenutno na PUBG.

Valve

Interesantno je i to da je Dota 2 ovaj rekord postigla nakon ogromne popularnosti koja je godinama trajala, dok PUBG postoji nešto manje od pola godine, i još uvek nije čak ni zvanično izašao, a već je prodat u preko 10 miliona primeraka.

Zvaničan izlazak se očekujem krajem godine, a u međuvremenu izdavači igre vredno rade na dodavanju što više zanimljivosti u igru, kao i na ispravljanju sitnih nedostataka. Novo oružije izlazi za koji dan, kao i lestvica za igrače koji solo igraju, a u planu je i redovna optimizacija same igre kako bi što više igrača moglo da je pokrene na svojim mašinama.