Danas počinje CS:GO Esports Balkan League

eSports 11. sep 201715:29 > 15:57
Podeli:
Fortuna eSports

Sve je spremno za početak najveće esport lige u istoriji Balkana. Podeljena na CS:GO i LoL discpiline, Esports Balkan League otvara CS:GO deo takmičenja. Osam najboljih timova u regionu će se boriti za deo nagradnog fonda od 20.000 evra koliko iznosi nagrada za prvu sezonu.

Prvog dana takmičenja ćemo videti dve srpske ekipe u borbi protiv izuzetno jakih protivnika. Turnir će otvoriti Binary Dragons i Game Agents, bivši Volgare. Srpski zmajevi su definitivno jedan od favorita za osvajanje lige, i imaće ogromnu podršku publike ukoliko se LAN završnica kako je za očekivati bude igrala u Beogradu. Mađarski tim je ponovo na okupu nešto više od mesec dana, ali ga čine igrači koji su igrali u velikom broju vrhunskih mađarskih ekipa, i već imaju razvijenu sinergiju potrebnu da se suprotstave vrhu balkanske CS:GO scene.

Binary Dragons ulaze umorniji u meč, zbog velikog broja onlajn kvalifikacija koje su igrali u protekle dve nedelje, ali iz istog razloga biće i te kako zaigrani, i dosta toga će zavisi od toga koliko će grešaka napraviti, i da li će dati šansu protivnicima da nametnu svoj tempo igre, ili će lako privesti dve mape kraju (svi mečevi u grupnoj fazi se igraju u BO3 formatu). 

Ovaj meč se igra od 19:00 časova, a oko dva sata kasnije videćemo okršaj ekipe Squared protiv titana balkanske regije, bugarske ekipe Mortal Kombat. Naši fanovi se sećaju ekipe Mortal Kombat koja je igrala pod nekoliko različitih imena u prošlosti, ali uvek sa zapaženim rezultatima. Ekipa koje je u jednom momentu bila i u top 20 u svetu, i koja iza sebe ima titulu ESEA Premier lige, stigla je čak i do drugog mesta na Majoru, ali stari dani slave su iza njih, i sada još jednom moraju da se dokažu pred novim ekipama u regionu, a ne postoji bolji način nego osvajanjem najveće CS:GO lige koju je Balkan ikada video.

Svaka pobeda je od izuzetne važnosti za prolaz u plejof, i timovi koji žele da se nađu u LAN završnici moraju shvatiti takmičenje ozbiljno od samog početka. Zbog toga nema dileme da ćemo već od prvog kola videti nemilosrdnu borbu, rat za svaku rundu, i taktičko nadmudrivanje najiskusnijih igrača sa ovih prostora.

Ovo su samo neki od razloga zbog čega večeras od 19:00 treba da budete uz Fortuna Esports Twitch kanal, i gledati početak Esports Balkan League u direktnom prenosu: www.twitch.tv/fortuna

Preostala dva meča prvog kola će se igrati u četvrtak.