Favoriti ubedljivi na startu Esports Balkan League

eSports 12. sep 201710:50 > 11:02
Podeli:
Fortuna eSports

Binary Dragons i Mortal Kombat su opravdali uloge favorita na otvaranju prvog kola CS:GO EBL lige, iako do pobeda nisu došli lako kao što su neki očekivali. Zmajevi su savladali Game Agents 2-1 nakon preokreta, dok je Squared naneo poraz MK-u na mapi Train, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Početak najvećeg esport takmičenja u regionu su obeležila dva izuzetno uzbudljiva meča, koja su nam pokazala ono što smo i pretpostavljali, a to je da iako na papiru postoje jasni favoriti, ima i te kako razloga zašto su u prvoj sezoni pozivnice dobili baš ovih osam timova, jer su i autsjaderi odmah u startu pokazali otpor, i ogromnu želju za pobedom. Iako su Game Agents i Squared na momente zablistali, iskusne ekipe Binary Dragons i Mortal Kombat su na kraju iskoristile svoj kvalitet da dođu do trijumfa.

Game Agents su morali da dođu do pobede na prvoj mapi, pošto su oni birali Overpass, da bi imali realne šanse u nastavku. Binary Dragons su bili favoriti i na ovoj mapi, ali su mađari uspeli da dođu do trijumfa, nošeni sjajnim Gaborom „gabesson“ Maloicsem koji je završio meč sa preko 70 killova i +17 K/D skorom. Odličnim se pokazao i Fodor „FLEAV“ Levante kome je falio jedan kill za cifru od 70 ubistava, i može se reći da su uz njih dvojicu Game Agents izgledali kao ozbiljan pretedent za plejof.

GA su poveli 9-6 na poluvremenu, i u nastavku su uspeli da održavaju prednost do samog kraja. Zmajevi su bili na korak do produžetaka, ali su pri rezultatu 13-15 poklekli, i Game Agents su poveli 1-0.

Binary Dragons su imali sitan peh u nastavku, pošto je Nemanja „huNter“ Kovač imao tehičkih problema, tako da je trener ekipe Darko „soLo“ Mitić odigrao 10 rundi za tim, ali i pored toga uspeli su da konsoliduju svoje redove, a Nestor „LETN1“ Tanić je briljirao u tim trenucima, i nošeni njegovom sjajnom igrom uspeli su da povedu 8-7 na Infernu, a potom i identičnim rezultatom dobiju drugo poluvreme.

Izgleda da je nakon toga pao veliki teret sa leđa srpskih zmajeva, koji su pokazali svoju moć na odlučujućoj mapi Cache, i sa 11-4 poveli na CT strani. Odlična odbrana im je donela preveliku prednost, Game Agents nisu mogli da se povrate, i ubrzo su BD slavili sa 16-8, ostvarivši istorijsku pobedu u prvom meču Esports Balkan League.

Ostali su naši navijači budni da bi pratili i debi ekipe Squared, protiv bugarske ekipe Mortal Kombat, koju srpski CS:GO fanovi i te kako dobro poznaju, nadali su se da Srbija može do druge pobede, i iako možemo reći da je Squared zaista dao sve od sebe, na koju je trijum otišao u ruke trenutno bolje ekipe.

Squared je otvorio meč pobedom u pištolj rundi, što im je na kratko donelo prednost, ali čim su bugari došli do teškog naoružanja, njihov individualni kvalitet je došao do izražaja, i na poluvreme su otišli sa 14-5 prednošću. U nastavku su dali srpskoj ekipi samo tri runde, i sa 16-8 rezultatom su priveli Inferno kraju.

Potom je usledila igra ekipe Squared koja će se neko vreme prepričavati. Iako su Mortal Kombat izuzetno jak tim na mapi Train, koju su inače i sami odabrali, srpski tim je pružio neverovatnu odbranu, premašivši očekivanja čak i najvatrenijih fanova. Sve je išlo po njihovom planu, MK nisu mogli da se probiju ni na jedan sajt, i ubrzo je Squared poveo 12-3. Pobeda u novoj pištolj rundi ih je gurnula nadomak pobede, i iako je MK uspeo da poveže nekoliko pobeda, na kraju je Squared slavio 16-9, u jednoj od najvećih pobeda tima, koja nažalost ipak na kraju neće imati takmičarskog značaja.

Cobblestone je odlučio pobednika, a kao i u svim preostalim partijama tokom prvog dana lige, i ovde smo gledali neizvestan meč, koji je kulminirao odlučivanjem pobednika u 30. rundi. Mortal Kombat je ponovo iskoristio nadmoć u vatrenim okršajima, a kao i u ostatku meča Simeon „dream3r“ Ganev je bio nezaustavljiv, o čemu najbolje svedoči +25 K/D skor na kraju meča. On je 71 put ubio protivnike, i umro samo 46 puta iako su se igrale tri mape.

Da i Squared zna da puca, dokazali su igrači tima u nastavku. Iako su prvo poluvreme izgubili rezultatom 6-9, to ih nije omelo da započnu sa onim što bi moglo biti ogroman povratak, i iako im je to relativno pošlo za rukom, poklekli su na samom kraju, pri rezultatu 14-15. Ekipe su razmenile udarce i ubrzo su igrači ostali u 3 na 3 borbi. Tada na scenu stupa Viktor „v1c7oR“ Dyankov, uzima dva killa, i iako je Mladen „juricM“ Jurić uspeo da ubije jednog protivnika, nije mogao da clutchuje 1 na 3 situaciju protiv tako iskusne ekipe, i donese svojoj ekipi produžetke, što je dovelo do slavlja među bugarskim navijačama, čiji su miljenici Mortal Kombat ipak zabeležili pobedu na startu šampionata.

Ovim je stavljena tačka na prva dva meča prvog kola CS:GO Esports Balkan League, a već u četvrtak nas očekuju i preostala dva duela u kojima će igrati:

Fortuna eSports

  Mečevi se igraju od 19 i 21 časova.