PUBG oborio i Dotin rekord najigranije igre na Steamu

eSports 19. sep 201711:52 > 11:59
Podeli:
playersunknownbattleground

PUBG je postao igra sa najviše aktivnih igrača u jednom momentu u istoriji Steama, nakon što je oborio rekord koji je držala Dota 2 od marta prošle godine.

Popularna survival/FPS battle royale igra je dostigla vrhunac dosadašnje popularnost prošlog vikenda, kada je u jednom momentu igru igralo 1.349.584 igrača, čime je srušena i Dota 2 koja je držala rekord godinu ipo, sa 1.291.328 aktivnih igrača u martu prošle godine. PUBG je ovim porazio i dva najveća esport naslova na Steamu, CS:GO i Dotu 2, i sada je spreman da pokori esport zajednicu.

Pre nešto više od 10 dana PUBG je probio cifru od milion aktivnih igrača u istom trenutku, i trebalo mu je samo nekoliko dana da taj broj poraste za skoro trećinu.

Tome su doprinela nova poboljšanja koje PUBG redovno uvodi, od novog sistema rangiranja, do novih zgrada i oružija, pa čak i promenjenih vremenskih uslova u samoj igri.

Sa velikim brojem novih poboljšanja koji se spremaju, nema sumnje da će popularnost PUBG-a nastaviti da raste, pitanje je samo kada će kulminirati, i da li će to biti u skorije vreme, ili će postaviti potpuno nove temelje popularnosti kada su video igre na Steamu u pitanju.