Objavljeni sastavi timova za LoL Svetsko prvenstvo 2017

eSports 19. sep. 201712:39 > 12:59
Podeli:
Riot Flickr

Sada je i zvanično - Heo "huni" Seung-hoon će nastupati za aktuelnog svetskog prvaka SK Telecom T1 kao top lejner, dok Park "Untara" Ui-jin ostaje kući.

Riot je objavio na LoL esport sajtu kompletne sastave timova za predstojeće Svetsko prvenstvo 2017, koje čine pet igrača u startnoj postavi, jedna izmena i trener. Ovo je stavilo tačku na spekulacije o tome ko će zaigrati za aktuelnog prvaka sveta SKT T1 koji je celu sezonu igrao sa sedam igrača, a evo i linka na kom možete pogledati sve ekipe.

Naravno, da pređemo odmah na stvar, najbitnije pitanje je bilo u kom sastavu će SK Telecom T1 braniti titulu. Ekipa koja je tokom većine prošle sezone igrala rotirajući igrače na top i jungle pozicije, morala je da odluči na kojoj poziciji će ostaviti dva igrača, i na kraju su se odlučili za oprobanu taktiku sa dva junglera.

Iako čak ni to samo po sebi nije toliko iznenađenje, vest da će kao top lejner za ekipu nastupati Heo „huni“ Seung-hoon je zbunila veliki broj fanova. Huni, iako veliki potencijal, nije se najsjajnije snašao u novoj top meti, zbog čega je ulogu startnog top lejnera u ekipi preuzeo Park „Untara“ Ui-jin.

SKT T1 je ipak izuzetno iskusna ekipa, i sigurno postoji dobar razlog zašto su odabrali Hunija, koji se verovatno fokusirao na individualni napredak dok su ostali igrali kraj sezone, i možda je i namerno ostavljen kao tajno oružije, a možda jednostavno Untara nije ispunio očekivanja stručnog štaba. Vreme će pokazati.

Kada su ostali timovi u pitanju, izdvaja se odluka šampiona Kine, od kojih su očekivanja ogromna, to je naravno EDward Gaming, koji je odabrao da zaigra sa novim ADC igračem, a to je Hu „iBoy“ Xianzhao. Iako je samo tri meseca u ekipi, on će biti glavno oružije tima na bot lejnu, dok se ekipa odlučila da povede dodatnog top lejnera na samu završnicu šampionata.

Samsung Galaxy koji poseduje nekoliko dobrih igrača na klupi za rezerve, se odlučio da Kang „Haru“ Min-seung bude izmena za njegovog imenjaka Kanga „Ambition“ Chan-yonga, dok će support Kwon „Wraith“ Ji-min ostati kući.

I za kraj, kao i prošle godine, ahq e-Sports Club će igrati sa dva mid lejnera, a to su Wong „Chawy“ Xing Lei i legendarni Liu „westdoor“ Shu-Wei.

LoL Svetsko prvenstvo počinje 23. septembra i traje do 4. novembra kada će se u Pekingu održati veliko finale na kom ćemo dobiti novog League of Legends prvaka sveta.