EnVyUs dobio osmocifrenu investiciju od naftnog giganta

eSports 19. sep 201718:50 > 19:14
Podeli:
Riot Flickr

Američka esport organizacija Team EnVyUs je potvrdila u zvaničnoj izjavi da je dobila veliku novčanu investiciju od kompanije Hersh Interactive Group, koja će im pomoći da se rašire na nove esport igre, koje do sada nisu pokrivali.

Direktor i vlasnik EnVyUsa Mike Rufail je potvrdio glasine da će se organizacija preseliti iz Šarlota u Dalas, a evo i šta je još imao da izjavi povodom najnovijeg sponzorstva koji su ostvarili:

„Da bi postali najbolji esport tim na svetu, potrebno je da igramo najpopularnije igre i i da imamo partnere koji će nas u tome podržati. Trudimo se da dođemo do strateških partnera i sponzora, dok paralelno učvršćujemo i povećavamo bazu fanova EnVy organizacije. Naši esport timovi su igrali pred desetinama hiljada fanova širom sveta, i znamo koliko je divan osećaj igrati pred 20.000 ljudi u velikoj areni. Uz pomoć Hersh Interactive Group kompanije, uspećemo da ovaj doživljaj dočaramo fanovima u Dalasu.“

Prelazak u Dalas danas nije ni malo jednostavno za esport organizaciju kao što je EnVy, koja broji preko 50 igrača u više video igara, i članova stručnog štaba i pomoćnog osoblja. U zvaničnom saopštenju stoji da je zaista u pitanju investicija vredna nekoliko desetina miliona dolara, iako se tačna cifra ne precizira.

Ovim ne samo da su omogućena sredstva za učestvovanje u takmičenjima kao što su Overwatch Liga i NA LCS – američki šampionat u League of Legends, već su omogućeni i mnogo bolji uslovi za same igrače, koji uključuju veće plate, komforniji život, i pristup stručnjacima, od trenera do psihologa, koji će pomoći igračima da se spreme za izazove pred njima.