kNgV- i zvanično izbačen iz ekipe Immortals

eSports 20. sep 201713:26 > 13:42
DreamHack Flickr

Nakon što je na neodređno vreme suspendovan iz ekipe zbog skandala koji je izazvao, mladi brazilski CS:GO igrač Vito "kNgV-" Giuseppe je i zvanično udaljen iz Immortalsa, za koji više neće nastupati.

Dokaz da veliki talenat nije jedino što čini igrača je i čitava situacija nastala oko kNgV-a. Sve je počelo tokom DreamHack Montreal turnira, kada su on, i blizanci Lucas „LUCAS1“ Teles i Henrique „HEN1“ Teles zakasnili na meč protiv ekipe CLG, koji su na kraju dobili, ali ne nakon što je igrač ekipe Pujan „FNS“ Mehta javno prozvao kNgV-a da je mamuran došao da igra, i da je zbog mamurluka kasnio na turnir, što je nedopustivo.

Temperamentni brazilski igrač se nije suzdržao da mu odgovori, i javno je napisao igraču „da dokaže to što je rekao, ili će ga ubiti“. Naravno, ovakva izjava bez presedana je šokirala esport zajednicu, a nakon finala turnira, na koji je takođe problematična trojka zakasnila, i u kom su automatski izgubili prvu partiju zbog kašnjenja, da bi ih potom North pobedio i na drugoj mapi i uzeo 2-0 pobedu, kNgV je odstranjen na neodređeno iz prve postave tima.

On se nakon toga vratio u Brazil da bi sredio potrebne papire za dobijanje vize za nastavak igranja u Americi, gde se na kraju ipak neće vratiti.

Naime sinoć tokom NA kvalifikacija za EPICENTER 2017, kNgV- je ušao u igru toku meča protiv ekipe CLG, nakon što je njegov tim gubio 0-1. Oni su izgubili i drugu mapu, a ubrzo je usledio tvit od vlasnika organizacije Noah Whinstona da je kNgV- pod suspenzijom i da nije imao dozvolu da zaigra u meču.

Potom se oglasio i sam igrač, i u dužoj poruci objasnio da više neće biti član Immortalsa, sklonio sve oznake organizacije sa svog profila, i dodao kako zna da je načinio mnogo grešaka, ali da je sve to deo života, i da će se vrati na profesionalnu scenu što je pre moguće.

Immortals sada čine:

Lucas „LUCAS1“ Teles
Henrique „HEN1“ Teles
BLucas „steel“ Lopes
Ricardo „boltz“ Prass

Dok Joao „horvy“ Matheus Rodaczynski Horvath čeka potrebne papire da bi došao u Ameriku, ali još uvek nije primljen u startnu postavu, i nije sigurno da li će on biti peti igrač Immortalsa u predstojećem periodu.

Podsetimo da je njihova zvanična izmena i dalje Lincoln „fnx“ Lau, bivši igrač SK Gaminga, ali on je rekao da se do sledeće godine neće vratiti aktivnom igranju.