LoL SP 2017 – Cloud9 i Team WE ubedljivi, Gambit ispao

eSports 25. sep. 201711:44 > 12:26
Podeli:
Riot Flickr

Tokom vikenda su odigrani mečevi A i B grupe faze doigravanja League of Legends Svetskog prvenstva 2017, nakon kojih smo dobili prva četiri učesnika plejofa za grupnu fazu. Cloud9 i Team WE su opravdali uloge favorita, dok je Lyon Gaming poslao favorita evropske publike Gambit kući.

Favorit domaćina, kineska ekipa Team WE je pokazala strahovitu igru na startu šampionata protiv Lyon Gaminga i Gambita. Iako su započeli turnir malo sporijom pobedom protiv Lyona, koji se sjajno branio, treći nosilac LPL lige je nakon toga deklasirao Gambit, završivši prvi dan takmičenja 2-0.

Potom su još jednom dobili Lyon, u meču u kom smo videli debi jungle Ezreala, ali duel je ipak obeležio Jin „Mystic“ Sung-jun, dokazavši zašto je jedan od najboljih ADC igrača na celom turniru. U svom poslednjem meču grupne faze doigravanja Team WE je ponizio pobedom u kojoj su napravili 38 killova za 23 minuta, i sada rasterećeni čekaju protivnika u plejofu.

Riot Flickr

Lyon Gaming je izborio prolaz u plejof kao drugoplasirana ekipa grupe B, ubedljivim 14-2 i 18-3 pobedama protiv Gambita, koji je izgledao kao skupina solo Q igrača, a ne prvak jedne od najvećih Wildcard regija na planeti. U pobedama se najviše istakao ADC ekipe Matias „WhiteLotus“ Musso koji nijednom nije umro u obe partije, a ukupan skor sa kojim je završio ova dva duela je neverovatnih 15-0-7.

U grupi B Cloud9 nije imao nikakvih problema da obezbedi prolaz u plejof. Nicolaj „Jensen“ Jensen se igrao sa svojim protivnicima, isprobao je različite heroj u svakoj od partija, a ukupan skor mu je bio 19-4-26, od čega su tri smrti bile u poslednjoj partiji koja nije imala takmičarskog značaja. I ostatak tima je pokazao da su za klasu iznad svojih protivnika u svim segmentima igre, dok je borba za drugo mesto bila neizvesna do samog kraja.

Riot Flickr

Dire Wolves je deklasirao Team oNe Esports u njihovom prvom duelu 19-1 rezultatom, ali je brazilski prvak uzvratio u revanšu, tako da su morali da odigraju treći odlučujući meč u kom je Team oNe odlučnom igrom prelomio partiju u periodu između 15. i 25. minuta igre, Aurelion Sol na midu im je doneo mogućnost da imaju kontrolu nad mapom, i kreću se od jednog do drugog lejna brže od protivnika koji nije mogao da isprati njihove rotacije, što im je donelo trijumf na isteku pola sata igre, ali ako žele da prođu u grupnu fazu, moraće da pokažu mnogo više od ovoga u plejofu. 

Već danas se nastavlja borba u preostale dve grupe, u kojima ćemo videti tim koji evropske LoL fanove najviše zanima u ovoj fazi takmičenja – Fnatic, kao i debi ekipe 1907 Fenerbahche, poznate po svom fudbalskom klubu, koja sada ima i LoL tim, koji je aktuelni prvak Turske. Ako neko od Wildcard timova ima potencijal da iznenadi, onda je to upravo 1907 Fenerbahche.