PDD-ov tim Dire squad potpisao za OpTic Gaming

eSports 27. sep. 201711:59 > 12:23
Podeli:
OpTic Gaming

Jedna od najvećih američkih organizacija je nastavila sa ekspresnim širenjem u esportu. Nakon malo više od nedelju dana od kako su u javnost procurele informacije da rade na formiranju LoL i Overwatch timova, stiže nam potvrda da su u svoje redove doveli i odličnu Dota 2 ekipu.

Nedavno je potvrđeno da je OpTic Gaming prošao u drugi krug aplikacija za najveće League of Legends takmičenje u Americi – NA LCS ligu, ali LoL ipak neće biti prva MOBA igra u kojoj OpTic Gaming ima tim.

Iako nije bilo glasina koje su vodile ka ovoj novosti, znalo se da PDD i Zai traže organizaciju za svoj novi tim koji su osnovali na TI7 o čemu smo pisali ovde. Nekako je bilo za očekivati da će se pridružiti nekoj organizaciji koja je već bila aktivna u Doti, ali oni su ipak sklopili saradnju sa OpTic Gamingom, koji je poznat po svojim timovima u FPS esport igrama kao što su Call of Duty, Halo i CS:GO, i velikom broju fanova (po mnogim statistikama su u top 3 esport organizacija po popularnosti u Americi). 

Ekipa je postigla solidne rezultate od kako je formirana, čak dva puta su stizali do finala kvalifikacija za Minor. U kvalifikacijama za PGL Open Bucharest 2017 su izgubili 1-2 od Immortalsa, dok ih je u kvalifikacijama za StarLadder i-League 3 pobedio compLexity Gaming rezultatom 2-0. Ipak, trud i upornost su se na kraju isplatili, osvojili su King Cup America, savladavši Infamous i Digital Chaos u plejofu bez izgubljene partije, što im je donelo kvalifikaciju za prvi Minor – DOTA Summit 8.

OpTic Gaming Dota 2 tim će od sada činiti:

Olsson ‘Pajkatt’ Lille
States Quinn ‘CCnC’ Callahan
Ludwig ‘Zai’ Wåhlberg
Rasmus ‘MiSeRy’ Filipsen
Peter ‘PPD’ Dager