Cloud9 ubedljivom 3-0 pobedom do grupne faze

eSports 28. sep. 20178:15 > 8:17
Podeli:
Riot Flickr

Cloud9 je opravdao ulogu favorita savladavši Lyon Gaming 3-0 u prvom plejofu meču doigravanja, čime su izborili plasman u završnu grupnu fazu League of Legends Svetskog prvenstva 2017.

Lyon je otvorio partiju first bloodom na topu, kada je Sejuani došla da gankuje već na drugom nivou, nakon crvenog buffa, dok su top lejneri još uvek bili level 1. C9 je odgovorio killom na botu, a 20 cs-a prednosti na Kalisti im je omogućilo da naprave pritisak i uzmu prvog zmaja, i to infernala.

Nakon što su timovi razmenili prve kule, videli smo novu borbu na botu koja je započela 1 na 1 borbom top lejnera, a kada su se priključili i ostali igrači, C9 je izašao kao pobednik sa dva killa i jednim izgubljenim igračem. U sledećoj borbi top lejnera Jung „Impact“ Eon-yeong je došao sam do killa, dok je ostatak tima sjajnim rotacijama srušio dve kule više od protivnika, i ušao u 20. minut partije sa 4000 golda prednosti. Ubrzo nakon toga to su iskoristili na najbolji mogući način, došli su do borbe u protivničkoj džungli blizu Baron pita, i sa tri killa su sebi omogućili da lako dođu do Barona.

Iskusnoj ekipi kao što je C9 nije trebalo puno da završi prvu partiju nakon toga, i već u sledećem proboju na botu kada je Zachary „Sneaky“ Scuderi uzeo dva killa, američki tim je probio bot inhibitor, nastavio do nexusa, a Lyon nije imao snage da ih zaustavi i spreči da povedu 1-0.

Druga partija je počela dosta sporije, timovi su se fokusirali na farm na početku, a prvi kill smo videli na topu nakon velike greške C9, koji su loše izveli 2 na 1 dive pod kulom, što je Maokaiu donelo veliku prednost, a Lyon je to ispratio napadom na bot, i uzimanjem prve kule. Nakon što su dva puta ubili Nicolaja „Jensen“ Jensena na midu, Lyon je uništio obe kule na ovom lejnu i stigao do inhib kule pre nego što ih je Cloud9 zaustavio.

U nastavku partije smo videli povratak C9 na kratko, da bi potom Lyon ponovo preuzeo prednost, ali i dalje nisu bili dovoljno jaki da uzmu Barona, zbog čega smo u narednih 10 minuta videli nadmudrivanje na midu, nekoliko sitnih borbi, i zaista sjajan prikaz kvaliteta obe ekipe. Jednom kada je Lyon uspeo da dođe do Barona, i ubije jednog od protivničkih igrača, uspeli su da uzmu i prvi inhibitor u partiju, na topu, posle više od pola sata igre.

Riot Flickr

Lyon je imao plan da uzmu Elder Dragona kako bi iskoristili buff na najbolji mogući način, jer us pre toga ubili tri zmaja, ali borba u reci nije pošla baš kako su želeli, i Sneaky je uspeo da ukrade zmaja, inače bi partija vrlo verovatno već tu bila gotova, pošto su u međuvremenu super minioni srušili jednu, i izuzetno oštetili drugu nexus kulu C9. C9 je uspeo da dođe do sledećeg Barona zbog Cho’Gathovog feasta, ali ih je to skupo koštalo, pošto je Impact umro u Baron pitu, a minioni su im za to vreme srušili dva inhibitora.

Ponovo se stvorio Elder Dragon, nakon isteka 50 minuta igre, ali je ovoga puta Jensen sjajno pronašao Matiasa „WhiteLotus“ Mussoa i naneo mu prvu smrt u gejmu, pa je Lyon morao da se povuče, što je C9 potpuno vratilo u igru, uzeli su Eldera, i preživeli dok im se inhibitori respawnuju, i ponovo je partija bila izjednačena. Ako je Cloud9 do tada igrao dobro, šta reći za sledeću borbu oko Barona koju su odigrali perfektno, a Sneaky je bez dileme obeležio ovaj meč koji je trajao punih sat vremena, i nekako je prikladno da se on završio njegovim tripple killom, nakon kog se C9 sjurio na protivnički nexus, i poveo 2-0.

Treća partija je bila kompletno suprotna onom što smo videli u drugoj. Oćigledno je da Lyon nije imao snage nakon iscrpljujuće druge partije da pruži otpor ekipi Cloud9, koja je znala to da iskoristi i rutinski privede meč kraj za 27 minuta, uz ukupan skor 14-2.

Na kraju je Sneaky dobio titulu MVP igrača meča sa ukupnim skorom 16-2-11, zaista impresivno, samo dve smrti za tri partije, ali mora se odati počast celom timu koji zna kako da igra u meti u kojoj je ADC najbitniji član tima, i Cloud9 sada može na kratko da odahne, dok čekaju da vide da li će biti izvučeni u grupi A ili grupi C, gde svakako neće imati ni malo lak posao protiv najboljih timova iz Južne Koreje i Kine.