Team WE kompletirao učesnike grupne faze LoL SP 2017

eSports 29. sep. 201712:31 > 12:32
Podeli:
Riot Flickr

Kineska ekipa Team WE je opravdala ulogu favorita pred domaćom publikom u poslednjem meču baraža za grupnu fazu LoL Svetskog prvenstva 2017, savladavši vijetnamski tim Young Generation 3-0.

Meč je započeo onako kako su svi i očekivali – ubedljiv trijumf ekipe WE, nezaustavljiv Jin „Mystic“ Seong-jun koji je rešetao protivnike sa Kog’Mawom, i kraj partije za 25 minuta igre.

Potom je usledio meč koji će se neko vreme pamtiti, pogotovo među igračima i navijačima ekipe Young Generation. Napokon su im se sve kockice složile, Vo „Naul“ Thanh Luan je prvih 15. minuta bio nerešiva enigma na Syndri, i prednost YG-a je rasla iz minuta u minut. A onda, kada su trebali da uzmu Barona, i polako privedu partiju kraju, dva puta su ponovili istu kardinalnu grešku, probali su da ubiju Barona dok je Xiang „Condi“ Ren-Jie bio živ, i oba puta ga je jungler ekipe Team WE ukrao. Prvi put je to bilo dovoljno da zaustavi krvarenje svoje ekipe, i omogući timu da uspostavi odbranu, druga krađa je označila kompletan krah vijetnamskog tima, i ekipa koja ima iskustvo kao Team WE je to lako iskoristila da povede 2-0.

Iako su mnogi mislili da će se Young Generation predati i posustati nakon ove partije, oni su zapravo dali sve od sebe da se suprotstave moćnim kinezima i u trećoj partiji, ali jednostavno razlika u kvalitetu je bila ogromna, i ponovo je Team WE došao do pobede za oko 25 minuta igre, čime su postali 16. i poslednji tim koji se kvalifikovao za grupnu fazu League of Legends Svetskog prvenstva 2017.