GAM srušio Fnatic, Longzhu nadigrao Immortals

eSports 5. okt 201713:02 > 13:10
Podeli:
Riot Flickr

U prvim mečevima grupe B smo videli zaista sjajnu borbu na startu turnira. Jedan potez kod Barona je prelomio duel između Longzhua i Immortalsa, dok su GIGABYTE Marines otkrili nekoliko kečeva u rukavu u ubedljivoj pobedi protiv Fnatica.

Longzhu i Immortals su započeli svoj meč u poprilično sporijem ritmu, prvu borbu smo videli tek nakon osam minuta igre, kada je Immortals uzeo first blood na botu, ali je Longzhu ubrzo odgovorio i izjednačio na 1-1. Shvativši da je kombinacija Tristana-Karma ranjiva u ranoj fazi igre, igrači ekipe Immortals su nastavili da dolaze na botu, i uzmu još tri killa u narednih nekoliko minuta, što im je donelo i prvu srušenu kulu. Ipak, to nije previše poremetilo korejskog prvaka, koji je odgovorio pritiskom na topu, i ubrzo neutralisao dobar start protivnika.

Prelomni momenat u partiji se desio kada se stvorio treći zmaj, oko kog su oba tima htela da se bore jer je u pitanju bio infernal. Immortals je uspeo da po četvrti put ubije supporta Longzhua, i dođe do zmaja, ali su njihovi protivnici iskusno odmah skočili na Barona, i sa tri AD heroja kao što su Jarvan 4, Kha’Zix i Tristana, uspeli su da ga ubiju pre nego što je Immortals stigao. To im je omogućilo da uspostave pritisak i probiju se na midu, gde su uzeli prvi inhibitor nakon 27 minuta igre. Immortals jednostavno nije bio spreman da se nosi sa ovako agresivnom igrom, i uskoro su krenuli da pucaju po svim šavovima, i to je sve što je trebalo ekipi Longzhu da već u sledećem napadu na botu pobede kada je Kim „Khan“ Dong-ha sjajnim J4 ultijem uklonio protivničkog ADC igrača, i omogućio svom timu da završi gejm.

Iako su Immortals izgubili, mora se priznati da su se bar na početku sjajno držali protiv favorita za titulu, i verovatno i najbolje ekipe kada je rana faza igre u pitanju na svetu, što je nešto što može uliti puno samopouzdanja u ekipu pred odlučujuće mečeve za prolaz u četvrtfinale.

Riot Flickr

Jedan od najneizvesnijih mečeva dana na papiru je bio duel između ekipa Fnatic i GIGABYTE Marines. Fnatic je odmah u startu uzeo kombinaciju Varus + Karma za svoj bot lejn, dok su na midu uzeli Ryzea koji je sve popularniji, dok je vijetnamski tim odabrao yordle bot kombinaciju Tristana i Lulu, a njihov četvrti pik je potpuno iznenadio komentatore i gledaoce, a to je bio Nocturne u džungli. Ono po čemu će se ova partija pamtiti je i to da smo videli Lulu bez flasha, koja je imala ignite i heal, nešto na šta zaista nismo navikli.

Fnatic se odlučio za interesantnu taktiku sa 5 man gankom na botu već u trećem minutu partije, što im je donelo first blood, ali ne i mnogo više od toga. GAM su odgovorili na topu kada je njihov bot lejn ubio protivničkog top lejnera, ali se tu našao Fnaticov jungler da uzme povratni kill. Za to vreme Đo „Levi“ Duy Khanh je farmovao i čim je uzeo šesti nivo napao je bot lejn Fnatica, ubivši level 3 Karmu u deliću sekunde. Odmah je usledio odgovor Fnatica na botu, ali je Levi uzeo još dva killa pre nego što je konačno umro.

Borba se rasplamsala na sva tri lejna, i već nakon 10 minuta igre skor je bio 7-6 za Fnatic, uz blagu prednost GAM-a u goldu. GAM je imao ta problem da im je top lejner bio 0-5 već nakon 15 minuta igre, dok im je većina killova išla na Levija, što je dobro na početku, ali ne toliko kasnije kada tenkovi mogu da prežive njegov burst. Za to vreme na strani Fnatica killove su skupljali i Ryze i Tristana, a Mads „Broxah“ Brock-Pedersen nije ni jednom umro u prvih 20 minuta igre uz 3 killa i 4 asistencije.

Ako je ono što smo do tada gledali bilo brzo, šta reći za nastavak partije. Nakon ogromne borbe na botu GAM je uzeo Barona, a Nguyen „NoWay“ Vu Long je u jednom momentu shvatio da mu niko ne može ništa, i krenuo je sam da ruši bazu Fnatica, a kada mu se Lulu pridružila, redom su krenuli da padaju igrači protivničkog tima, i GIGABYTE Marines su došli do pobede u meču koji je nadmašio sva očekivanja, i koji će se zaista dugo pamtiti po agresivnoj i kvalitetnoj igri vijetnamskog šampiona, koji je pokazao da je došao i te kako spreman na turnir, i da ima kečeve u rukavu koje će iskoristiti u borbi za plejof.