LoL SP, grupa D – Da li TSM konačno može do plejofa?

eSports 6. okt. 20178:48 > 9:30
Podeli:
Riot Flickr

Na početku - po mnogima najlakša grupa, sa ulaskom ekipe Team WE postaje jedna od najizbalansiranijih. Nema sumnje da je Team SoloMid izbegao najveća imena LoL esporta, i da svakog od rivala u grupi može da pobedi, ali isto tako i svako od njih može da im nanese poraz.

Grupu D čine višestruki prvak LMS lige Flash Wolves, redovan učesnik internacionalnih turnira, kineska ekipa Team WE, koja iako je tek treći nosilac ove godine, ima neosporan kvalitet da možda i najdalje dogura od ekipa iz Kine, TSM koji se već godinama muči da prođe grupnu fazu takmičenja, a ovo mu je možda i najbolja prilika do sada da to postigne, i novajlija iz Evrope – Misfits.

Team SoloMid

Top lane – Kevin „Hauntzer“ Yarnell
Jungler – Dennis „Svenskeren“ Johnsen
Mid lane – Soren „Bjergsen“ Bjerg
ADC – Yillang „Doublelift“ Peng
Support – Vincent „Biofrost“ Wang
Izmena (ADC) – Rasmus „MrRalleZ“ Skinneholm

Riot Flickr

Američka ekipa TSM je kao i obično najveća nada zapadnog sveta na LoL Svetskom, iako su veru koju su fanovi imali u njih već više puta prokockali. Ipak, sa ekipom koja je neko vreme na okupu, sa dva strašna carry igrača kao što su Bjergsen i Doublelift, i sa grupom koja nema ni jedan tim iz Koreje u sebi, ovoga puta Team SoloMid zaista ima priliku kakva se retko ukazuje da prođu dalje.

Njihova najslabija tačka je bez dileme Svenskeren, koji je više puta znao da podbaci u džungli kada je to najpotrebnije, što ne sme da se desi pogotovo protiv ekipe kao što je Flash Wolves, ako žele da ih savladaju u borbi za prolaz dalje. TSM bi trebalo bez problema da dobije Misfits u obe partije, jer su bolji na svim pozicijama, i na EU vs. NA Rift Rivals turniru su dokazali da su bolji od svih ekipa iz Evrope, dok će protiv kineske ekipe Team WE imati šansu u kasnoj fazi igre, ali biće potrebno da se ne slome u mid gejmu, u kom kineske ekipe znaju vrlo efikasno da privedu meč kraju ako im se ukaže prilika.

Team WE

Top lane – ChangYu „957“ Ke
Jungler – RenJie „Condi“ Xiang
Mid lane – HanWei „xiye“ su
ADC – SeongJun „Mystic“ Jin
Support – KyungSub „Zero“ Yun
Izmena (support) – DongHyun „Ben“ Nam

Riot Flickr

Nakon pauze od 4 godine Team WE se vratio na internacionalnu LoL esport scenu, i njihova armija fanova očekuje uspeh pred domaćom publikom i to sa dobrim razlogom. Glavna udaračka snaga tima je talentovani ADC Mystic, jedan od najboljih hyper carry igrača na svetu, a ovo je upravo meta u kakvoj takvi igrači blistaju. On će pružiti sjajne partije u to maltene nema sumnje, ali pitanje je da li će 957, Condi i Zero uspeti da ga čuvaju dovoljno dobro protiv pretnji od strane Flash Wolvesa i TSM-a.

Flash Wolves

Top lane – Li-Hong „MMD“ Yu
Jungler – Hao-Hsuan „Karsa“ Hung
Mid lane – Yi-Tang „Male“ Huang
ADC – Yu-Hung „Betty“ Lu
Support – Shuo-Chieh „SwordArT“ Hu
Izmena (top) – Hsi „Cyuo“ Yu Lin

Riot Flickr

Iako su Flash Wolves jedan od timova koje najčešće vidimo na turnirma kao što su MSI i SVetsko, nikad nemaju ulogu ubedljivog favorita, i svaki uspeh koji postignu, postignu donekle kao autsajderi. Ove godine hajp oko njih je maltene nepostojeći, a glavni razlog tome slabost LMS regije, koja već dugo vremena ne stvara nove igrače, već ista grupa dominira vodećim ekipama, što dovodi do opšte stagnacije. I pored svih ovih činjenica, daleko od toga da Flash Wolves nema velike šanse za prolaz dalje, pogotovo jer su više puta u prošlosti dokazali da znaju bolje da odigraju od TSM-a, i ako Karsa i Maple budu raspoloženi, Flash Wolves će se ponovo naći u plejofu.

Misfits

Top lane – Barney „Alphari“ Morris
Jungler – Nubar „Maxlore“ Sarafian
Mid lane – Tristan „PowerOfEvil“ Schrage
ADC – Steven „Hans Sama“ Liv
Support – Donggeun „Ignar“ Lee
Izmena (support) – HsAleksi „H1Iva“ Kaikkonen

Riot Flickr

Misfits je do nedavno bio samo još jedan prosečan tim u Evropi, što je i sasvim u redu za ekipu koja je tek nedavno ušla u EU LCS. Njihov pravi razvoj se očekivao tek sledeće godine, ali oni su nakon osrednje letnje sezone zablistali u plejofu, srušili velikane lige kao što su Unicorns of Love i Fnatic, i stili do finala plejofa, gde im je G2 Esports pokazao da ipak moraju još 

mnogo da napreduju ako žele da ih svrgnu sa trona.

U uspehu Misfitsa se pokazao ceo tim, i to je ono što je najbitnije. Alphari je napokon u plejofu pokazao igru koja se od njega očekivala, jer se o njemu kao sjajnom igraču pričalo i pre nego što je ušao u EU LCS. Maxlore je dokazao da je jedan od najpodcenjenijih junglera EU LCS lige, dok je PowerOfEvil napokon postao velika pretnja, i nemilosrdan mid lejner kakav je ekipi trebalo. Ništa manje nije blistao ni bot lejn koji čine Hans Sama i Ignar, i iako je tek nedavno napunio 17 godina, Hans Sama je pokazao da zna da igra i u hyper carry ADC meti, bar u EU LCS ligi, a sada je pitanje kako će se pokazati na velikoj internacionalnoj sceni, i da li će i on i ostatak tima ostati pribrani i hladni, ili će platiti danak manjku iskustva u odnosu na ostale ekipe u grupi.

Prva dva meča u grupi D se igraju u petak:

09:00 Team SoloMid vs. Flash Wolves
10:00 Team WE vs. Misfits