TSM upisao prvu pobedu, WE deklasirao Misfits

eSports 6. okt. 201711:50 > 11:58
Podeli:
Riot Flickr

Drugog dana Svetskog prvenstva u League of Legends su odigrani i prvi mečevi grupe D, u kojima smo videli pobedu TSM-a protif Flash Wolvesa u veoma neizvesnom meču gde se pobednik nije mogao naslutiti do samog kraja, i ubedljivou pobedu Team WE protiv evropske ekipe Misfits.

Team SoloMid i Flash Wolves su poprilično pasivno počeli partiju, očigledno odlučni da farmaju umesto da se bore. First blood smo videli tek u 15. minutu nakon kraće borbe oko Rift Heralda, kada je jedina žrtva borbe bio Dennis „Svenskaren“ Johnsen čiji Gragas nije uspeo da preživi ugriz Cho’Gatha. Stvari su pošle od lošeg ka gorem za TSM kada su u sledećoj borbi kod Heralda izgubili tri igrača, i uskoro su protivnički Cho’Gath i Sejuani imali po dva killa, i ogromnu prednost u goldu u odnosu na protivnike.

Ostvarenu prednost su iskoristili da preuzmu kontrolu nad mapom, što im je donelo i prvog Barona, ali sa njim nisu previše toga uradili, i TSM je uspeo da se stabilizuje, prvenstveno sjajnom igrom Kevina „Hauntzer“ Yarnella koji jednom kada je završio Frozen Malet na Gnaru nije puštao protivnicima da urade bilo šta. TSM je uspeo da dođe do drugog Barona, što im je donelo i prvi srušeni inhbitor u partiji, i to je sve što im je bilo potrebno da potpuno unište sva tri inhibitora Flash Wolvesa. U nastavku smo videli odličnu odbranu prvaka LMS lige, što im se vratilo tako što su uzeli sledećeg Barona, i sada je bio red na njih da ruše inhibitore, doduše TSM-u je bar preživeo bot inhib, tako da smo u jednom momentu imali 5 od 6 srušenih inhbitora u partiji.

Hauntzer je nastavio da gura TSM ka uspehu, a Yiliang „Doublelift“ Peng je bio sve jači i jači na Tristani, i nakon što je uz pomoć tima ubio jednog od protivničkih igrača, igra FW se raspala i TSM je u velikom jurišu došao do prve pobede Zapada na takmičenju.

U drugom meču dana smo gledali možda i najubedljiviju pobedu jedne ekipe u dosadašnjem toku turnira. Iako ni ovde nismo videli kill u prvih 15 minuta igre, u narednih 10 Su „xiye“ Han-Wei je uzeo čak sedam killova na Le Blanc, i Misfits jednostavno nisu znali šta ih je snašlo kada je Team WE krenuo sa rotacijama po mapi. Čim su uzeli prvog Barona lako su priveli meč kraju, uz bučno navijanje publike koja ih je podržavala i bodrila tokom celog gejma.