Fnatic ponovo izgubio, Longzhu pregazio GAM

eSports 6. okt 201713:33 > 13:42
Podeli:
Riot Flickr

GIGABYTE Marines nisu uspeli da iznenade Longzhu uz pomoć Mordekaisera, dok je Immortals ostvario trijumf u prvom EU vs. NA duelu na Svetskom prvenstvu 2017.

Grupu B je otvorio prvi NA vs. EU duel na takmičenju, između Immortalsa i Fnatica. Nakon poraza u prvom danu takmičenja, oba ekipe su imale imperativ pobede, da bi održali san o prolasku u plejof. Odmah na startu smo videli napad Fnatica na bot i agresivnu igru Madsa „Broxah“ Brock-Pedersena na Lee Sinu, dok je Immortals uzvratio akcijom na topu, gde su uzeli povratni kill. Kako je partija odmicala, tako je Martin „Rekkles“ Larkson skupljao sve više killova na Twitchu, i Immortals nije mogao da ih dobije u otvorenoj borbi, zbog čega je Fnatic uspeo da se probije na topu i sruši prvi inhibitor u gejmu.

I pored toga uspevali su da dođu do Barona dva puta i ostanu u igri, čekajući da Li „Cody Sun“ Yu Sun skupi dovoljno itema na Kog’Mawu kako bi mogao da parira Rekklesu. Nakon 35 minuta igre uspeli su da dođu do baze Fnatic i sruše bot inhibitor. U jednoj od odlučujućih borbi na midu Kim „Olleh“ Joo-sung je uspeo da sačuva Cody Suna od Lee Sin kicka sjajnim ultijem, pokazavši zašto je Janna jedna od najigranijih support heroja trenutno. Fnatic je uspeo da izbori malu pobedu u sledećoj borbi, nakon što je Broxah ukrao Elder Dragona, a potom su došli i do Barona sjajnim Ryze ultijem koji ih je sa mida teleportovao pravo u Baron pit. I pored toga Fnatic nije mogao da probije poslednju liniju odbrane Immortalsa, koji su znali da iskoriste prvu grešku Rekklesa u celoj partiji, i čim su ga ubili na midu podelili su tim na dva dela, jedan koji je branio svoj nexus, i drugi predvođen Kog’Mawom sa 6 itema koji je srušio protivnički, poslavši Fnatic na dno tabele grupe B.

Riot Flickr

GIGABYTE Marines su obećali iznenađenje protiv Longzhu Gaminga, i dokazali su da su tim koji drži obećanja. Iako je izgledalo da su uzeli Cho’Gatha za top, a da poslednji pik čuvaju za jungle, oni su kao poslednji pik uzeli Mordekaisera, a Cho’Gatha ostavili za džungli. Protiv nekog drugog tima možda bi ova taktikak i uplaila, ali Longzhu nije bez razloga favorit za titulu, i poprilično lako su pročitali taktiku protivnika, što je rezultovalo kompletnim raspadom GAM-a za samo 15 minuta igre. 

Longzhu nije želeo da odugovlači gejm, i nakon Barona su za kratko vreme srušili sve pred sobom, i došli do nove pobede, dokazavši da su tim koji ima najveći potencijal da preotme titulu prvaka sveta od SK Telecoma.