Polovičan uspeh Binary Dragonsa u 4. kolu EBL lige

eSports 6. okt 201717:38 > 17:55
Podeli:
fortuna esport

Binary Dragons su ostvarili po jednu pobedu i poraz u drugom takmičarskom danu 4. kola Esports Balkan League. Oni su prvo slavili u srpskom derbiju pobedivši RESISTANCE 2-0, da bi ih nakon toga Nexus savladao velikim preokretom u poslednjem meču kola.

Binary Dragons su se na sjajan način osvetili ekipi RESISTANCE za poraz u njihovom prethodnom susretu, ubedljivim pobedama na obe mape (16-4 Train, 16-5 Cobblestone). Nemanja „huNter“ Kovač je bio nezaustavljiv sa + 26 K/D skorom i 1.74 rejtingom, i 10 fragova više od prvog igrača iza njega po broju killova. Zmajevi su pokazali neverovatnu snagu na T strani na obe mapi, u prvoj su na poluvremenu kao teroristi vodili 11-4, a u drugoj 13-2.

Sa sjajnom igrom su nastavili i u drugom meču dana protiv rumunske ekipe Nexus. Iako je Nexus odabrao Cache, BD su poveli 12-3, i to opet na T strani, i lako priveli mapu kraju 16-7 u svoju korist.

Train su otvorili podjednako dobro, sa 10 rundi u prvom poluvremenu, ovoga puta na CT strani, ali nakon toga je Nexus potpuno preokrenuo tog igre, i ostvario ogroman trijumf kojim su sebi maltene obezbedili plasman u plejof, u koji će možda čak i ići kao jedan od dve prvoplasirane ekipe. Ovoga puta je Cristian „sXe“ Nita bio posebno raspoložen, i obeležio je meč sa 77 fraga, od kojih je preko 40 bilo upravo na mapi Train, gde je Nexus dobio nastavak 10-5 skorom, da bi u produžetku slavili 4-2.

I pored toga u trećoj odlučujućoj mapi BD nisu klonili duhom, i videli smo jednu od najžešćih borbi na dosadašnjem toku turnira. Nexus je slavio 8-7 u prvom, 8-6 u drugom poluvremenu, i zaista su nijanse odlučivale do samog kraja, a do tada pomalo neprimetni Cosmin-Andrei „WHitE“ Cetans je zablistao i sa 29 fraga i 1.44 rejtingom prelomio pobednika u ovom meču.

Stanje na tabeli nakon četiri kola sada izgleda ovako:

fortuna esport