TSM srušio Team WE, prva pobeda evropskih timova

eSports 7. okt. 201711:11 > 11:14
Podeli:
Riot Flickr

Sjajan početak dana za LCS fanove. Team SoloMid je savladao kinesku ekip Team WE, dok je Misfits došao do prve pobede na Svetskom u istoriji tima, i to bez izgubljenog igrača, u trijumfu protiv Flash Wolvesa.

Kao i većina mečeva u dosadašnjem toku šampionata, i duel između ekipa Team SoloMid i Team WE je započeo poprilično slabim tempom, uz obe ekipe fokusirane na farmanje, zbog čega smo prvi kill videli tek nakon 15 minuta igre, kada je Team WE odlučio da investira četiri igrača za first blood. Prvu malo veću borbu smo videli u 20. minutu, kada je WE došao do još dva killa, a u ubrzo nakon toga je Soren „Bjergsen“ Bjerg odgovorio solo killom na midu i održao svoj tim u igri. Par minuta kasnije TSM je došao do prve veće pobede kada su ubili dva protivnika na midu, i odmah nakon toga uzeli Barona.

Njega su umeli da iskoriste da povećaju prednost u broju srušenih kula na 6-2, ali i nakon pola sata igre smo videli samo 6 killova, i oba tima kao da su se pribojavala da započnu borbu dok ne skupe sve željene iteme. Koliko je sporo prolazio tok meča, toliko se sve u deliću sekunde završilo. Jedan dobar fight na midu inciriran perfektinim Gragas ultijem Dennisa „Svenskeren“ Johsena, triple kill Yillang „Doublelift“ Penga, i TSM je shvatio da imaju dovoljno vremena da sruše nexus, i sa 2-0, i to protiv dva glavna rivala u grupi, stave su u odličnu poziciju za prolaz u plejof, nešto o čemu godinama maštaju.

Riot Flickr

Ni drugi meč trećeg dana takmičenja nije bio mnogo agresivniji. Ovoga puta smo u prvih 27 minuta videli samo dva killa, srećom po evropske fanove – na strani ekipe Misfits, koja je igrala protiv iskusnog LMS prvaka Flash Wolvesa. Samim tim i razlika u goldu je bila minorna u prvih pola sata igre, a na njihovom isteku Misfits je uspeo da poveže tri killa i dođe do Barona, što im je donelo prvu veću prednost u gejmu, što je posebno važno kad se obrati pažnja na činjenicu da su FW do tad imali tri srušene kule više, i tri zmaja na svojoj strani.

Misfits su odigrali zrelo u ostatku partije, i uz još jednog Barona polako su pritiskali FW sve dok im nisu srušili nexus, bez ijedne smrti u timu, i bez velike greške od bilo kog igrača, čime su zaista impresionirali EU LCS fanove, koji slave prvu pobedu na turniru.