EBL 5. kolo – favoriti love sigurne bodove

eSports 9. okt 201713:22 > 13:45
Podeli:
Fortuna eSports

Peto kolo Esports Balkan League otvaraju mečevi u kom će favoriti takmičenja Binary Dragons i ex-Outlaws dati sve od sebe da upišu još tri boda, i dodatno učvrste svoj plasman u gornjem delu tabele, protiv timova koji za sad još uvek ne znaju za pobedu - Squared i KlikTech.

Današnji mečevi počinju malo ranije, i još jedan srpski derbi u ligi ćemo imati prilike da gledamo već od 17 časova kada igraju Binary Dragons i Squared. Zmajevi ulaze kao apsoultni favorit u ovaj meč, i sa nova tri boda bi sebi dodatno olakšali ulazak u završnicu regularnog toka takmičenja, gde ne bi morali da brinu o plasmanu u plejof, već bi mogli da se fokusiraju na što bolju pol poziciju pred LAN polufinale, iako sama pozicija na tabeli neće praviti toliko razliku, sobzirom na to da su svi timovi u vrhu tabele izuzetno kvalitetni, i neće biti lakih protivnika u plejofu.

Binary Dragons su pre manje od mesec dana ubedljivo savladali Squared 2-0 u poslednjem susretu ove dve ekipe (16-5 Mirage, 16-7 Inferno), kada je raspoloženi Nemanja „huNter“ Kovač sa + 27 K/D skorom dokazao da jednostavno niko u protivničkom timu ne može da mu parira, i zaista bi čudo moralo da se desi kako bi Squared za ovako kratko vreme uveo potrebne promene da bi mogli da pruže adekvatan otpor najboljoj srpskoj CS:GO ekipi.

U drugom meču dana KlikTech će probati da prekine seriju od četiri uzastopna poraza u internacionalnim mečevima, dok je ekipi ex-Outlaws ovo sjajna prilika da rasterećeni upišu još tri boda i pokažu da su i dalje jedan od favorita prve sezone Esports Balkan League.

fortuna esport

Mečeve možete gledati na direktnom prenosu na Fortuna Esports Twitch kanalu: go.twitch.tv/fortuna uz reprizu sutra od 22:15 na Sport Klub 3 TV kanalu.