LoL SP 2017, grupa D – tri tima u deobi prve pozicije

eSports 9. okt. 201716:00 > 16:27
Podeli:
Riot Flickr

Nakon prvog dela grupne faze LoL Svetskog prvenstva 2017 grupa D je ta u kojoj je konačni rasplet najneizvesniji, i sem Flash Wolvesa koji su ostali bez šanse za prolaz dalje, čak tri ekipe imaju identičan skor, i bore se za prva dva mesta koja vode u plejof.

Početak komplikacija u grupi D je najavio trijumf evropskih autsajdera Misfitsa protiv američkog prvaka Team SoloMida. Iako je TSM bio favorit, desilo se ono čega su se mnogi plašili, podcenili su svoje protivnike i to ih je skupo koštalo. Misfits su mnogo bolje odradili pik/ban fazu, banovali su Lulu i uzeli Jannu kao prvi pik, nateravši TSM da uzme Nami, i Kog’Mawa umesto Tristane koja je takođe bila banovana. Uz poslednja dva pika Shena i LeBlanc Misfits je najavio da želi da stvori prednost u ranoj fazi igre, na šta je TSM probao da odgovori Renektonom, ali ni to nije bilo dovoljno, nakon sjajno sprovedenih gankova na botu, u kojima je Misfits stekao ogromnu prednost.

Za razliku od protivnika u NA LCS ligi koji bi svojim greškama omogućili TSM-u da se vrati u meč, Misfits nisu pravili veće propuste u igri u nastavku meča. i smirenom i staloženom igrom, u kojoj se posebno istakao mladi Steven „Hans sama“ Liv sa 8-0-6 skorom na Xayah, kao i Nubar “Maxlore” Safarian čiji su sjajno sprovedeni gankovi na Gragasu omogućili ekipi da stvori dovoljno veliku prednost da savlada TSM.

U drugom meču grupe D domaći Team WE je uz ogromnu podršku publike naneo i treći poraz za redom, čime je LMS šampion ostao i bez teoretske šanse za prolaz dalje, ali možda upravo oni budu ti koji na kraju prelome ko će u plejof, tako što otkinu bodove nekom od preostalih timova. Ono što je interesantno da sve tri vodeće ekipe imaju maltene podjednake šanse da završe prvi, ili da ni ne prođu dalje, i sve će zavisi od njihovih međusobnih duela, a prednost svakako dajemo ekipama Team WE i TSM, pošto smo mnogo puta do sad bili svedoci koliko je iskustvo uticalo na konačan plasman timova koji su dobro počinjali prvi deo grupne faze.

Riot Flickr

Team WE ima najveće šanse da svojim individualnim kvalitetom obezbedi plasman kao prvoplasirana ekipa u grupi D, dok TSM ima prednost nad Misfitsom, jer se nameće pitanje da li Misfits može ponovo da ih nadmudri na sličan način u pik/ban fazi, ili će TSM ovoga puta biti spremniji. Ovo je definitivno duel koji može imati i najviše uticaja na konačan raspolet u grupi, i preporučujemo svima da ga gledaju u subotu.