LoL SP 2017 – Fnatic izborio tajbrejker mečeve

eSports 12. okt 201711:04 > 12:00
Podeli:
Riot Flickr

Očekuje nas neverovatan rasplet u grupi D na League of Legends Svetskom prvenstvu 2017, nakon što su Fnatic, GIGABYTE Marines i Immortals završili grupnu fazu sa 2-4 skorom, i sada ih očekuju odlučujuči tajbrejker mečevi koji će odlučiti ko ide u četvrtfinale pored Longzhu Gaminga.

Rasplet grupe D je započeo veoma loše po američke fanove. Immortals je za samo pola sata igre izgubio od GIGABYTE Marines, koji su još jednom prikazali sjajnu taktiku, sa Urgotom na topu, koji je dva puta dobio borbe u kojima je trebao da izgubi, samo zato što protivnici nisu bili spremni na njega, dok smo ponovo videli Khana u džungli, koji je uz Syndru mogao lako da ubije bilo koga u protivničkoj ekipi, pa čak i Ryzea uz sve štitove. GAM su dokazali da imaju širok spektar taktika na raspolaganju, i da su spremniji od većine timova na turniru.

Nakon toga Longzhu je očekivano savladao Fnatic i upisao četvrtu pobedu na turniru, uz uigranu kombinaciju – Jayce na topu, Sejuani u džungli, Ryze na midu i Kog’Maw + Lulu na botu. Fnatic se ipak iskupio u sledećem meču pobedom protiv Immortalsa, krucijalnom pobedom za rasplet u grupi koji ide njima na ruku. Imao je Immortals svoje šanse za pobedu, ali je Cody „Cody Sun“ Sun napravio kardinalnu grešku u poslednjoj timskoj borbi, i slučajno se flashovao unapred, što je ekipi Fnatic omogućilo da se probije sve do nexusa, i sruše ga pre nego što su i sami svi umrli, što bi omogućilo njihovim protivnicima da zadaju završni udarac.

SKT T1 je do tog trenutka držao rekord za pobedu uz najveći preokret na turniru, ali ih je Longzhu nadmašio, savladavši GAM nakon deficita od preko 12.000 golda. Gubio je Longzhu 1-7 u srušenim kulama, GAM je držao celu mapu, srušili su dva inhibitora prvaku Koreje, i u momentu kada su trebali da zadaju završni udarac pogrešno bačen ult Zileana ih je skupo koštao, Longzhu se odbranio na topu ubivši ceo protivnički tim, nakon toga su uzeli Elder Dragona, i polako odugovlačili partiju sve dok nisu srušili nexus vijetnamske ekipe.

Riot Flickr

Nakon toga je Fnatic došao do ključne pobede protiv vijetnamskih marinaca, ovoga puta je Paul „sOAZ“ Boyer imao podršku iz džungle i u nekoliko navrata ubio protivničkog Urgota, što je omogućilo Fnaticu da preuzme kontrolu i nad ostatkom mape, i rutinski privede meč kraju kada su uzeli Barona. Oni su kao i GAM sada čekali poraz od Immortalsa protiv Longzhu Gaminga, kako bi došli do tajbrejker mečeva.

Immortals je pružio sjajan otpor protiv korejskih velikana, koji su u ovaj meč ušli rasterećeni, sa izmenom na topu, pustivši zvezdu tima Kima „Khan“ Dong-ha da malo odmori. Borba na sva tri lejna je bila poprilično neizvesna, i Longzhu je morao u više navrata da dođe do Barona i Elder Dragona kako bi srušio protivničku bazu, potvrdio prvo mesto bez izgubljene partije, i označio početak nemilosrdne borbe za drugo mesto u grupi.

Po novim Riotovim pravilima, GIGABYTE Marines automatski idu u finale tajbrejkera zbog najbržeg prosečnog vremena u odigranim partijama, dok će Immortals i Fnatic igrati prvi tajbrejk meč, a pobednik će u duelu sa GIGABYTE Marines odlučiti ko ide u četvrtfinale.