TI7 šampion obeležio prvi dan Dota 2 StarLadder Minora

eSports 13. okt 201710:56 > 11:29
Podeli:
Starladder

Team Liquid je opravdao ulogu favorita prvog dana StarLadder i-League Dota 2 Minora, izborivši plasman u polufinale, nakon što su savladali Mineski i SG e-Sports u mečevima grupe A.

Takmičenje je otvoreno neočekivanom pobedom brazliske ekipe SG e-sports protiv ViCi Gaminga. SG je zaređao nekoliko pobeda na kvalifikacijama za Minor i Major turnire, ali mnogi su bili skeptični povodom toga da li će uspeh ponoviti i na samim turnirima. Oni jesu izgubili protiv ekipe Team Liquid u meču pobednika, koja je otvorila duel sa pobedom u prvoj partiji za manje od pola sta igre, u drugoj smo videli 8 killova na strani Liquida za sedam minuta igre, i jednostavno agresiju TI7 šampiona zaista retko ko trenutno može da isprati.

Liquid je znao da iskoristi manjak iskustva protivnika, i preuzme kompletnu inicijativu u meču, zbog čega zasluženo idu u plejof, gde će ih čekati neko od timova u grupi B, u kojoj igraju Newbee, Team Secret, compLexity Gaming i Natus Vincere.

SG svakako ima još jednu šansu da izbori plasman u polufinale, a ko će im u borbi za njega biti protivnik, znaćemo posle duela između ekipa koje su izgubile mečeve u prvoj rundi, a to su ViCi Gaming i Mineski.

Mečeve grupe B danas od 12 otvara duel između ekipa Newbee i compLexity Gaming, nakon toga igraju Na’Vi i Team Secret.