LoL SP 2017 – izvučeni četvrtfinalni parovi

eSports 15. okt 201713:57 > 13:58
Podeli:
Riot Flickr

Nakon završetka svih mečeva grupne faze League of Legends Svetskog prvenstva 2017 dobili smo spisak osam timova koji će se boriti za titulu prvaka sveta, a evo i ko će sa kim igrati na putu do velikog finala.

Nakon raspleta dešavanja u grupi A, u kojoj je EDward Gaming ipak na kraju izgubio priliku da se u tajbrejku bori za plejof, izgubivši po drugi put od SKT T1, poznato je bilo koje ekipe će u baraž kao prvi, a koje kao drugi nosioci grupa.

U prvi šešir za izvlačenje su išli: SK Telecom T1, Longzhu Gaming, Royal Never Give Up i Team We.
U drugom šeširu su završili: Cloud9, Fnatic, Samsung Galaxy i Misfits Gaming.

LoL Esports

Baraž je bio poludirigovan zbog dva bitna pravila koja su važila, prvo je da prvoplasirane ekipe ne mogu da igraju između sebe, kao i da timovi iz iste grupe ne mogu da se susretnu sve do velikog finala.

Na kraju smo dobili četiri poprilično ujednačena meča, u tri od njih ćemo gledati timove iz LCS liga kako pokušavaju da naprave iznenađenje protiv azijskih titana iz LPL lige, i aktuelnog prvaka sveta SKT T1, dok će derbi meč četvrtfinala svakako biti duel dve ekipe iz Južne Koreje, aktuelnog prvaka LPL lige Longzhu Gaminga, i vicešampiona sveta, ekipe Samsung Galaxy.

Tačan raspored mečeva četvrtfinala izgleda ovako:

19. oktobar 10:00 Longzhu Gaming vs. Samsung Galaxy
20. oktobar 10:00 SK Telecom T1 vs. Misfits Gaming
21. oktobar 10:00 Royal Never Give Up vs. Fnatic
22. oktobar 10:00 Team WE vs. Cloud9

LoL Esports

Iako je duel korejskih timova veliki derbi, Longzhu ulazi kao apsolutni favorit u meč nakon sjajne igre u grupnoj fazi takmičenja, dok su SKT, RNG i Team WE veliki favoriti u preostalim mečevima, i ako ne dođe do iznenađenja u polufinalima ćemo videti dva interesantna duela između timova iz Južne Koreje i Kine.