Binary Dragons zaustavljeni na korak od EU Minora

eSports 16. okt 201713:13 > 13:14
Podeli:
Privatna arhiva

Najbolji srpski CS:GO tim Binary Dragons je zaustavljen od strane švedske ekipe GODSENT na korak od ostvarenja istorijskog uspeha - plasmana na EU Minor, nakon što su izgubili u petom odlučujućem meču zatvorenih kvalifikacija rezultatom 16-9 na mapi Mirage.

Binary Dragons konstantno nastavljaju sa sve boljom igrom na internacionalnoj sceni, a sinoć su dokazali da mogu da se nose sa nekim od najboljih timova sveta, što su krunisali neverovatnim trijumfom protiv ekipe HellRaiser koja je trenutno rangirana kao 17. najjača ekipa na planeti na HLTV sajtu.

Zmajevi su uspeli da prebrode sve prepreke na putu do zatvorenih kvalifikacija, i od 512 ekipa koje su u njima učestvovale budu među osam timova koje su izborile plasman u završne kvalifikacije za Minor, pored osam već pozvanih velikana CS:GO scene kao što su legendarni Ninjas in Pyjamas, bivši Major šampion EnVyUs, Heroic, GODSENT i mnogi drugi.

Može se reći da ih nije poslužila sreća u izvlačenju protivnika u prvom kolu, kada su naleteli na moćni Space Soldiers, tursku ekipu koja u proteklih nekoliko meseci postiže možda i najbolje onlajn rezultate van tier 1 ekipa i koji su ubedljivo slavili sa 16-3.

Nakon toga su savladali poljski PRIDE 16-12, ekipu koja je u poslednjem kolu načinila i najveće iznenađenje kvalifikacija i pobedila Ninjas in Pyjamas u odlučujućem meču za plasman na Minor. Potom su igrali protiv iskusne franucske ekipe EnVyUs, koju smo navikli da gledamo na Majorima, a ne kvalifikacijama za Minor, što samo govori koliko je ozbiljna konkurencija bila na kvalifikacijama, i koliko je generalno sve jača i jača konkurencija na CS:GO sceni, što samo još više daje na uspehu Binary Dragonsa.

Posle 16-5 poraza od ekipe EnVy, zmajevi su se sa 1-2 skorom našli u nezavidnoj situaciji da moraju da savladaju HellRaisers u četvrtom kolu, ako žele da održe nade za prolaz dalje, i to su i uspeli 16-11 pobedom u meču u kom im je malo ko davao šansu protiv još jednih do nedavno redovnih učesnika Majora. Zmajevi su sjajno odigrali Cache, a posebno se istakao Nemanja „huNter“ Kovač sa 26-15 skorom i 1.41 rejtingom, mada se mora priznati da je ceo tim zaista sjajno odigrao, i još jednom potvrdio svoj neosporan kvalitet.

Odlučujući meč protiv GODSENT-a zmajevi jesi izgubili, ali većinu ključnih rundi su izgubili zbog svojih sitnih greški, dok su u ostalim rundama pokazali da mogu da se nose i sa najjačim timovima, i ovo zaista treba da im da dodatnu motivaciju da nastave da daju sve od sebe i pružaju svoj maksimum, a mi ćemo nastaviti da ih pratimo u svakom koraku, jer zaista Srbija dugo nije imala ovako jak tim, koji polako čini tranziciju iz ekipe koja dominira u svom regionu, u tim koji može da stane rame uz rame sa jakim internacionalnim timovima.

Kada su kvalifikacije za EU Minor u pitanju, moramo napomenuti i sjajnu igru bugarske ekipe ex-Outlaws, učesnika Esports Balkan League, najvećeg regionalnog CS:GO takmičenja, koja je u odlučujućem petom kolu savladala češki eXtatus.

Kompletan spisak učesnika EU Minora izgleda ovako:

OpTic Gaming
Space Soldiers
EnVyUs
ex-Outlaws
AGO
GODSENT
eXtatus
PRIDE