Najavljen ESL One Genting 2018 Dota 2 Minor

eSports 18. okt. 201710:47 > 11:04
Podeli:
ESL

ESL nam početkom godine donosi veliki Dota 2 Minor u Maleziji - ESL One Genting, na kom ćemo umesto uobičajnih osam, gledati čak 16 ekipa koje će se boriti za 400.000 dolara i 400 Pro Circuit poena.

Turnir će biti održan u Arena of Stars objektu od 23. do 28. junara, što znači da će on biti treći turnir u novoj godini, nakon GESC E-Series Minora u Singapuru i Galaxy Battles 2: Emerging Worlds Majora na Filipinima.

Za sada nije poznato previše informacija o samom turniru, sem da će određen broj ekipa dobiti direktan poziv za učestvovanje, dok će preostali timovi igrati kroz kvalifikacije podeljene po regijama, možemo očekivati direktan poziv za aktuelnog TI šampiona i pobednika prvog Minora u sezoni – Team Liquid, kao i za ekipu Newbee koja je prošle godine igrala u finalu turnira, dok je neizvesna sudbina prošlogodišenjeg šampiona ekipe Digital Chaos, sobzirom na to da pobednički tim više nije na okupu.

Takođe znamo da će veliko finale turnira biti u BO5 formatu, dok će se preostali mečevi plejofa igrati kao BO3.

Zbog 100.000 dolara većeg nagradnog fonda, većeg broja pro poena, i više timova koji će učestvovati, ovo će biti jedan od najprestižnijih Minora u novoj sezoni.