EBL LoL timovi – iz Mađarske stiže WiLD.CoolerMaster

eSports 18. okt 201716:28 > 17:00
Podeli:
Fortuna eSports

U prvoj sezoni League of Legends Esports Balkan League takmičenja videćemo dva tima iz Mađarske, od kojih je onaj koji danas predstavljamo, WILD.CoolerMaster, taj koji je izbio na čelo Mađarske LoL scene ove godine, i sada žele da prošire dominaciju na ceo Balkan.

WiLD.CoolerMaster LoL tim potiče od mađarske organizacije WILD nastale još za esport davne 2006. godine i od tad su jedna od vodećih organizacija na mađarskoj esport sceni. Oni su tokom prošle godine bili drugi najbolji mađarski LoL tim, da bi u julu ove godine izgradili novi tim maltene iz temelja, ostavivši samo svoj bot lejn, koji zajedno igra već tri godine. Uz novog top lejnera, junglera i mid lejnera ekipa počinje da niže pobedu za pobedom, i od tada su izgubili samo jednu partiju, dok su u mečevima neporaženi protiv drugih ekipa iz Mađarske.

Zbog ovoga se očekuje da će da osvoje MEB – mađarsku nacionalnu LoL ligu u kojoj su trenutno glavni favoriti, a kada su titule u pitanju, treba napomenuti da su krajem septembra osvojili Hungarian LoL RoadShow gde su u finalu savladali upravo drugu mađarsku ekipu koja će učestvovati u EBL ligi -Team Horizon Reaper, sa ubedljivih 3-0.

WiLD.CoolerMaster LoL tim čine:

Top lane – David „Carabon“ Samudra
Jungle – Daniel „Sick“ Gal
Mid lane – Mate „Meight“ Torok
ADC – Mate „hi im mate“ Andras Biro
Support – Gergo „hextasy“ Kecskes

Njihov top lejner Carabon je poznat po specifičnih herojima koji većinu vremena nisu u meti kao što su Teemo i AD Orianna, ali isto tako se odlično snalazi i na herojima kao što su Gnar, Kennen Maokai i Jayce. Njihov jungler Sick preferira agresivne heroje kao što su Kha’Zix, Elise i Lee Sin, i biće interesantno videti kako će se snaći u meti gde dominiraju heroji kao što su Sejuani, Gragas i Jarvan IV. Za razliku od njega, mid lejner ekipe Meight preferira heroje koji se sporije razvijaju, ali zato imaju veliki uticaj u kasnoj fazi igre kao što su Vladimi, Ryze i Kassadin.

Posebnu pažnju bi trebalo obratiti na njihov bot lejn koji smo već spomenuli, pošto ova dva igrača igraju zajedno duže od tri godine, zaista se sjajno poznaju i imaju veliku sinergiju, a hi im mate je prošle sezone bio Challenger, poznat po sjajnim rezultatima na Caitlyn, Kalisti i Twitchu, dok hextasy najviše igra heroje kao što su Karma, Nami, Janna i Lulu.

Fortuna eSports

Mađarski timovi će bez sumnje uneti svežinu u Esports Balkan League, pošto za razliku od timova iz Srbije, Hrvatske i Makedonije, njih nismo imali prilike da gledamo u Fortuna Championship Series, i biće veoma interesantno videti kako će se nositi protiv najjačih ekipa iz regiona.