LoL SP 2017 – SKT T1 preživeo izazov Misfitsa

eSports 20. okt. 201714:10 > 14:45
Podeli:
Riot Flickr

U neočekivano uzbudljivom četvrtfinalnom meču League of Legends Svetskog prvenstva 2017, trostruki šampion sveta SKT T1 je tek u petoj odlučujućoj partiji savladao najprijatnije iznenađenje turnira - Misfits Gaming.

Meč je užasno počeo po Evropsku ekipu nakon što je Lee „Faker“ Sang-hyeok demonstrirao svu snagu Galia, i kompletno ugasio protivnički tim kretnjom po celoj mapi. Aktuelnom prvaku sveta je trebalo samo 25 minuta da dođe do pobede rezultatom 16-1, a Faker je briljirao 4-0-10 skorom na heroju koji je bio banovan ostatak partija.

Drugu partiju Misfits su otvorili mnogo agresivnije i odlučnije, a samopouzdanje im je doneo Lee „IgNar“ Dong-geun na Blitzcranku, koji je u početnim borbama doneo nekoliko killova svom timu sjajnim hook-ovima. Misfits je stvorio prednost od 2.000 golda uništivši dve kule SKT-a, nakon čega su uzeli i Rift Heralda.

Ignar je nastavio sa sjajnom igrom, i uz još nekoliko kvalitetnih pikova kod Barona omogućio je svom timu da neometeno uzme Baron buff, i ostvari prednost od skoro 10.000 golda koja im je donela i prvi inhibitor na midu nakon samo 23 minuta igre. Ignar kog bi mogli nazvati „božja ruka“ nakon ove partije je nastavio da pogađa hook za hookom, i SKT jednostavno nije mogao da odgovori na ovoliko količinu agresije, koja je evropskoj ekipi donela pobedu i iznačenje, što je malo ko očekivao.

Za treću partiju Misfits se odlučio za iznenađenje sa Leonom kao supportom, i Invenom u džungli, dok je SKT odgovorio sa kombinacijom Vayne i Lulu na botu, nešto što takođe nismo imali prilike da gledamo u prethodnom toku šampionata, dok je SKT uveo izmenu, Han „Peanut“ Wang-ho je izašao a Kang „Blank“ Sun-gu ušao u igru. Ponovo su misfits otvorili sa agresivnom igrom na botu i tri killa na Tristani, ali je Faker došao na bot i odgovorio sjajnim roamom koji je vratio SKT u igru, ali je Misfits iskoristio prednost na botu da uzme prvu kulu.

Ubrzo su prešli na top, tamo došli do još dva killa, i dodatno uvećali prednost, dok je SKT odgovorio killom na midu, ali Misfits su nastavili da vrše teror na topu, na koji SKT nije imao odgovor, i Steven „Hans sama“ Liv je imao neverovatnih šest killova nakon samo 12 minuta igre. SKT je uspeo da uspori krvarenje ali samo do 28. minuta kada je Misfits uzeo Barona, ali nisu mogli da probiju do inhibitora. SKT je ipak osećao da im partija izmiče kontroli, i probali su da uzmu sledećeg Barona, započeli su borbu sa njim, ali se Misfits pojavio i Nubar „Maxlore“ Safarian je bio taj koji je zadao završni udarac. Potom je Misfits uzeo i Elder Dragona, i sa 3 ubijena drejka došao do prvog inhibitora, na midu, zatim su ga uzeli i na botu, a SKT je probao da odbrani top, i Faker i Blank su bacili flasheve da bi probali da uhvate Hans Samu, rizik se nije isplatio, i Misfits je započeo borbu u kojoj su vrlo brzo došli do masakra nad protivničkom ekipom, i poveli 2-1, došavši na korak do istorijskog preokreta.

U četvrtoj partiji SKT je taj koji je došao do prednosti na početku, kada su Faker i Blank uzeli first blood već na midu već na drugom nivou, ali je Misfits odgovorio na botu, i za razliku od prošlih partija, videli smo mnogo mirniju ranu fazu igre nakon toga. Kao da su obe ekipe dodatno postale svesne važnosti meča i nisu htele ništa da rizikuju, a borba se rasplamsala kada je Misfits uhvatio Fakera u džungli, i pritiskom na Barona došao do još dva killa, što im je na kraju donelo i Barona. Kada je Misfits uhvatio Blanka izgledalo je kao da će doći do prvog inhibitora i na korak do pobede, ali je SKT herojskom odbrano ostao u igri, da bi već u sledećem napadu ubili ceo Misfits sem IgNara, uzeli barona, i napravili prednost od 3.000 golda. SKT nije uspeo da probije inhibitor kule, ali su stvorili dovoljno veliki pritisak da pripreme kontrolu mape pred Elder Dragona. Upravo je u reci kod njega došlo do odlučujuće borbe, 5-1 Faker je bio nezaustavljiv sa Ryzeom sa šest itema, Bae „Bang“ Jun-sik je napravio quadrakill, i uveo nas u odlučujuću petu partiju.

Riot Flickr

Heroj koji je obeležavao prethodne partije je bio odabran kao prvi pik od strane SKT-a, a to je naravno – Tristana, što je omogućilo ekipi Misfits da uzme Sejuani i Varusa. SKT je u drugom krugu uzeo Jarvana i Jaycea, a prvi krug pik faze je završio Misfitsa sa Treshom, herojem po kom je IgNar poznat. Misfits je dodao Shena u svoje redove kako bi pomogao svom bot lejnu da dođe do pobede, dok je SKT uzeo Tahm’Kencha i Taliyah za Fakera. Kao poslednji pik u poslednjoj partiji videli smo Syndru za Misfits.

Već na prvom nivou smo videli first blood za SKT kada je došlo do borbe top lejnera i junglera na crvenom buffu na topu, što je donelo veliku prednost za Seung „Huni“ Hoon Heoa. To je bio i jedini kill u prvih 10 minuta, i pored toga jedino što smo videli je pad top kule koju je Huni srušio, i blagu prednost SKT-a. Misfits je odgovorio sa dva killa na midu u prvoj većoj timskoj borbi, ali i dalje su timovi igrali ozbiljno, bez previše rizika. PowerOfEvil je uspeo dva da ubije Hunija i Misfits su se našli u šansi da uzmu Barona, ali nisu hteli da rizikuju, ono što je bitno da su uspeli da uzmu trećeg infernala, što je značilo da ako uzmu Elder Dragona, imaju sjajne da slome protivnika. Upravo kod Elder Dragona se i desila odlučna borba, sa oba junglera živa svelo se na 50-50 smite, koji je dobio Blank, a Huni je sjajnim teleportom napao sa leđa Misfits, i kada je PowerOfEvil pao, SKT je pokosio ostatak Misfitsa, i sjurio se na nexus, čime su osigurali šansu da brane trofej još bar nedelju dana.