Binary Dragons potpisali za Valiance & Co

eSports 20. okt 201716:46 > 16:59
Podeli:
Fortuna eSports

Najbolji srpski CS:GO tim koji već dugo vreme vlada Counter-Strike scenom na ovi prostorima, a od skoro postiže i odlične rezultate na internacionalnoj sceni će od sada nastupati pod imenom Valiance & Co nakon sklapanja saradnje sa velikom hrvatskom IT kompanijom.

Najbolji srpski CS:GO tim je pod imenom Binary Dragons postavio neke nove granice kada je esport u regionu u pitanju u proteklih šest meseci, pokazavši trud i želju za uspehom kakvu dugo nismo videli kod neke od domaćih ekipa. Oni su se sa razlogom popeli u top 40 ekipa na svetu po HLTV rejtingu, a kao kruna uspeha je u tom periodu došla i prva kvalifikacija za veliki LAN turnir, kada su izborili plasman na DreamHack Open Atlanta.

Njih je samo nekoliko rundi delili od plasmana na EU Minor, i stizanja na korak od kvalifikacija za prvi Major u narednoj godini, ali su u zatvorenim evropskim kvalifikacijama izgubili u poslednjoj petoj rundi od švedske ekipe GODSENT, plativši danak umoru, jer smo u njihovoj igri u tom meču videli par grešaka, koje su bile rezultat nekoliko naporanih dana u kojima su se probijali kroz otvorene kvalifikacije u kojima je učestvovalo preko 500 ekipa.

Pred ekipom Valiance je svetla budućnost, oni su jedni od glavnih favorita za osvajanje najvećeg regionalnog esport takmičenja Esports Balkan League čija će nagrada za prvo mesto iznositi 10.000 evra, a pored toga učestvuju i u nekoliko amaterskih regionalnih liga, gde su apsolutni favoriti za titule.

Petar Marković, menadžer našeg najboljeg CS:GO tima je dao eksluzivnu izjavu za Sport Klub, u kojoj je rekao sledeće: 

„Nakon godinu dana rada sa ekipom iNation i organizacijom Binary Dragons, vreme je da nastavimo put brdovitom stazom uspeha kojom koračamo. Danas je dan o kom će se, nadam se pričati u budućnosti kao početak nove ere regionalnog CSGO-a. Dobili smo ponudu koja se ne odbija i jedva čekam da krenemo da radimo na novom razvojnom planu. Ekipa ostaje na okupu sa novim i kvalitetnim ljudima u organizaciji koji će zajedno sa nama marljivo raditi na tome da ostvarimo zajedničke ciljeve.
Jako sam srećan i ponosan na činjenicu da ćemo konačno raditi sa ljudima iz našeg regiona. Ponosan sam na svoju ekipu i radujem se dugoj saradnji sa Valiance & Co.“