Mineski čeka LGD ili EG u finalu Dota 2 PGL Minora

eSports 22. okt. 201714:09 > 14:10
Podeli:
PGL

Mineski je obezbedio plasman u drugo Dota 2 Minor finale za redom, savladavši Immortals 2-1 u prvom polufinalnom meču PGL Open Minora u Bukureštu. Oni će igrati sa pobednikom meča između ekipa LGD Gaming i Evil Geniuses.

Nakon raspleta u grupi B, u kojoj je Mineski savladao EG 2-0 u meču pobednika, da bi potom EG pobedio VGJ.T koji je izbacio sa turnira Na’Vi pobedom u meču gubitnika, kompletiran je spisak učesnika polufinala drugog Minora u sezoni. Podsetimo, pre toga je Immortals savladao po drugi Team Secret u odlučujućem meču grupe A.

U prvom polufinalnom meču bili smo svedoci tri izuzetno brze partije, i velikog preokreta Mineskia. Phantom Assassin i Broodmother su doneli 1-0 prednost ekipi Immortals na startu meča, ali još jednom su poklekli u nastavku, ovo nije prvi put da im se to dešava, i evidentno je da će korejska ekipa morati da poradi na završavanju mečeva ako žele da dođu do titule na nekom od predstojećih turnira, za šta definitivno imaju talenta. Silencer/Mirana/Earthsaker/Monkey King/Pugna je bila dobitna kombinacija za Mineski u drugoj partiji, da bi u trećoj potpuno promenili heroje sem Mirane, a pored Earth Spirita i Vengeful Spirita, videli smo Timbersawa i Jakira na strani Mineskia. Chai „Mushi“ Yee Fung je bio brilijantan sa 14-3 VS-om, dokazavši da je spreman da se iskupi za poraz protiv Liquida u finalu StarLaddera, samo je pitanje protiv koga – kineskog giganta LGD-a ili američkih legendi, ekipe Evil Geniuses.