Lol SP 2017 – Team WE savlado Cloud9 3-2

eSports 22. okt. 201715:08 > 15:10
Podeli:
Riot Flickr

Iako se predstavnik NA LCS lige borio svim silama za istorijski plasman u polufinale, na kraju će ipak Kina imati dva predstavnika u polufinalu, pošto je Team WE uspeo da preokrene rezultat, i nakon 1-2 zaostatka slavi sa 3-2 protiv Cloud9.

Cloud9 je iznenadio u pik/ban fazi uzevši Caitlyn koju je upravo Team WE prvi krenuo dak oristi na turniru, i Aurelion Solom na midu, kog Nikolai „Jensen“ Jensen nikada nije igrao u profesionalnoj partiji do tad. Oni su sjajno otvorili prvu partiju sa dva killa na topu i tri na botu, što im je donelo ogromnu prednost, i lako su srušili prve tri kule kineske ekipe. Team WE je morao da uradi nešto kako bi se vratio u igru pre Barona, i tada na scenu stupa Ke „957“ Changyu odlicnom teleportom koji je iskoristio da sa leda dode ekipi Cloud9 i donese svom timu dva killa, što je potpuno preokrenulo partiju, nakon što Cloud9 dva puta nije uspeo da dode do pobede u borbama iako su imali prednost, pošto su Jannini štitovi vec postajali prejaki. Sada je Team WE vodio igru što im je donelo treceg i cetvrtog drejka nakon što je C9 uzeo prva dva, kao i Barona uz kog su uzeli i inhibitor na midu.

Timovi su nakon toga razmenili Barona i Elder Dragona, ali sve do sledeceg Barona niko nije uspevao da napravi vecu prednost, i partija se odužila na 50 minuta. Na kraju je partiju prelomio jedan item – Inifnity Edge na Kog’Mawu, koji je dao ekipi Team WE burst potreban da ubiju Aurelion Sola, i nakon toga sateraju preostala cetiri igraca C9 u cošak na topu, u zamku iz koje nisu mogli da se izvuku, što je dovelo do acea od strane kineske ekipe, i 1-0 prednosti.

Riot Flickr

U drugoj partiji Jung „Impact“ Eon-yeong je sve iznenadio Singedom, herojem po kom je bio poznat pre skoro pet godina, i koga dugo nismo videli na pro sceni. Ocigledno je da Team WE nije bio spreman na ovo, ali nesvakidašnji pik definitivno nije bio jedini razlog njihovog poraza, vec se moraju pohvaliti Jensenovi sjajni ultiji sa Oriannom, cime je još jednom pokazao koliko je opasan na ovom heroju, i Team WE jednostavno nije mogao da probije štitove koje su ona i Janna davale ostatku ekipe, što je pokazalo da je kineski tim trebao da ima još neki izvor damagea pored Kog’Mawa.

Team WE je otvorio trecu partiju first bloodm na topu, da bi C9 uzvratio sjajnim double killom na botu. ?Zachary „Sneaky“ Scuderi je uskoro nakon toga uzeo jedan kill i na midu, i dva na botu i vec nakon 14 minuta igre je imao pet killova na Tristani, što je potencijalno predstavljalo ogroman problem za Team WE. Cloud9 je ovu prednost iskoristio na najbolji moguci nacin, uzeli su šest kula pre 20. minuta i stvorili sebi odlicnu situaciju da uzmu Barona, što su minut kasnije i uradili, a to im je donelo ogromnu prednost od 10.000 golda, koju su vrlo lako znali da iskoriste i pretvore u novu pobedu.

Podjednakom brzinom kojom je C9 dobio trecu partiju, Team WE je slavio u cetvrtoj. Nekoliko sitnih grešaka na topu, midu i u džungli su omogucili kineskoj ekipi da preuzme kontrolu od maltene samog pocetka, i iako se Cloud9 solidno držao i branio, ovoga puta im je nafidovani Kog’Maw došao glave za manje od pola sata igre, i bilo je jasno da cemo ponovo slušati Silver Scrapes u cetvrtfinalu.

Riot Flickr

Team WE je odulucujucoj petoj partiji dobio Jannu kao prvi pik, nakon cega je Cloud9 uzeo Caitlyn i Sejuani, dopustivši kineskoj ekipi da uzme mocnog Galia, i završi prvi krug pik faze Kog’Mawom, dok se C9 odlucio za Lulu, kako bi osigurao nadmoc u bot lejnu. C9 je otvorio meč sjajnom rotacijom svih 5 igrača na bot, gde su uzeli tri killa, ali i pored prednosti u killovima, Team WE je taj koji je diktirao tempo igre, što je i očekivano kad imate u timu Galia koji može za kratko vreme da se nađe maltene svuda. Cloud9 nije imao rešenje za njega, što je Team WE iskoristio da uzme Barona, i u tim momentima je izgledalo kao da je američka ekipa napravila veliku grešku kada nije banovala neuništivog Golema.

Nažalost po američke fanove, dokazalo se još jednom da na ovako visokom nivou partija pik/ban faza može da maltene odluči pobednik, i iskusna ekipa kao što je Team WE nije dopustila Cloud9 da se vrate u meč, Galio i Gragas uz Gnarovu pomoć su stvorili neprobojiv zid ispred Kog’Mawa koji je srušio nade Zapada da ćemo ipak videti LCS tim u polufinalu. Umesto toga pred nama su dva LPL vs. LCK duela. Finalisti prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva SKT Telecom T1 i Samsung Galaxy će igrati protiv Royal Never Give UP i Team WE koji će imati ogromnu podršku domaće publike, a nama ostaje da vidimo sledećeg vikenda da li ćemo na kraju gledati reprizu finala, ili veliku borbu između Koreje i Kine u poslednjem meču takmičenja koje nas 4. novembra očekuje na Olimpijskom stadionu u Pekingu.