Mineski osvojio PGL Open Bucharest

eSports 23. okt. 201711:45 > 12:26
Podeli:
PGL

Mineski je uspeo da ode korak dalje na drugom Dota 2 Minoru u novoj sezoni, i nakon finala na StarLadderu, dođe do trofeja u Bukureštu, savladavši LGD Gaming 2-0 u velikom finalu.

LGD se u prvoj partiji odlučio za kombinaciju Silencer/Sand King/Ember spirit/Enchantress/Ursa Warrior, dok je Mineski ponovo odabrao Miranu i Phantom Assassina koji su im se odlično pokazali u ranijem toku turnira, a tu su još bili i Earth Spirit, Monkey King i Lich.

Mineski je otvorio meč sa dva brza killa na samom početku partije, i za deset minuta igre su već imali 7-2 prednost. LGD je uspeo da se povrati u igru, čak i da uzme aegis, kog je Ursa mnogo brže izgubio nego što je bilo očekivano, i to je otvorilo vrata ekipi Mineski da sruši tier 2 kule. Sledećeg puta Mineski je bio taj koji je uzeo aegis, s tim što su se oni mnogo bolje snašli da ga iskoriste, i predvođeni Yee „Mushi“ fung Chaiem su došli na korak do titule, pobedivši u prvoj partiji finala.

LGD je uzeo Miranu u drugoj partiji, i banovano Licha i Monkey Kinga, osakativši prvobitnu postavu Mineskia, na šta su oni odgovorili sa Silncerom, Broodmotherom i Puckom, ali ih to nije sprečilo da opet naprave veliku prednost nakon samo desetak minuta druge partije. Ta prednost im je donela tier 2 kule i ageis pre isteka 20 minuta, i dok je LGD izdržao i odbrani prvi nalet protivnika, kada je Mineski drugi put došao do aegisa uništili su kinesku ekipu, i najavili početak velikog slavlja za SEA fanove.

Uz 450 osvojenih poena na PGL Open Minoru, Mineski se sada nalazi na vrhu liste Pro Circuit poena sa 720 poena ukupno, što će im mnogo značiti u nastavku sezone, pogotovo zato što su otkazali učešće na Dota PIT Minor, zbog privatnih obaveza jednog od članova tima, bez kog nisu hteli da igraju.