LoL EBL liga – predstavljamo Team Horizon Reapers

eSports 23. okt 201715:25 > 16:42
Podeli:
Fortuna eSports

Nastavljamo sa predstavljenjem učesnika najveće regionalne LoL lige, Esports Balkan League. Pored Srbije, Mađarska će jedina imati više od jednog predstavnika, a pored ekipe WiLD.CoolerMaster koju smo već predstavili, videćemo i njihove velike rivale - Team Horizon Reapers.

Team Horizon Reapers je do nedavno važio za najjaču ekipu u Mađarskoj, ali nakon što su izgubili od WiLD.CoolerMaster u finalu League of Legends Roadshow turnira, svima je postalo jasno da je na pragu nov poredak na mađarskoj LoL sceni. THR svakako ima i te kako dovoljno prilika da povrati tron, kako u mađarskoj LoL ligi tako i boljim plasman u Esports Balkan League od svojih sunarodnika.

Da bi što spremniji ušli u takmičenje uveli su i neophodne promene u timu, tako što su u prvi tim ubacili dva igrača, a to su Kover „Funzkai“ Kristof Zsolt i Szabo „Viorlele“ Richard dok su Benjamin „Benji“ Tonina i Achilles „Qgloof“ Vamos prešli na klupu za rezerve.

Oni će u EBL ligi nastupati sa sledećom startnom petorkom:

Top lane – Szlovak „MarineHBS“ Mate
Jungle – Kover „Funzkai“ Kristof Zsolt
Mid lane – Kerekgyarto „Sk1nzor“ Krisztian
ADC – Ligeti „Joe“ Peter
Support – Szabo „Viorlele“ Richard

Nihov top lejner MarineHBS se ističe kao sjajan Gnar i Kled igrač, koji povremeno zna da iznenadi i jakim lejn herojima kao što su Jax i Camille, koji mu pomažu da upotpuni ulogu koja je ekipi najpotrebnija, od split pushera, do asasina za protivničke carry igrače.

Na mid lejnu možemo očekivati Vladimira i LeBlanc, naravno u slučaju da Sk1nzorov najbolji heroj LeBlanc ne bude meta banova, što se vrlo lako može očekivati. Ako mu ona ne bude dostupna, tu su uvek i meta heroji na kojima se solidno snalazi – Syndra i Orianna.

Od svih članova tima ADC Joe igra definitvno najviše heroja: Tristana, Xayah, Twitch, Jhin, Kalista, Caitlyn, Kog’Maw, Vayne, Varus i Lucian. Kao što vidite njega je maltene nemoguće banovati, i čak i ako mu oduzmete Tristanu i Xayah sa kojima ima po 100 odigranih partija na EUW serveru, uvek će naći nešto sa čime će da se snađe.

Kada je Viorlele u pitanju, on se najsigurnije oseća na Karmi, a interesantno je da vrlo često voli da igra Zileana, i postoji šansa da ćemo videti protivničke bot lejnove kako traže od svojih kapitena i trenera da ovaj pik bude banovan, u slučaju da ne stignu da se propisno spreme za njega.

O njihovom jungleru Funzkaiu najmanje znamo, pošto je on najnoviji član ekipe, i upravo to može biti snaga THR-a, pošto će protivnički jungleri biti u delimičnom mraku kada su njegove taktike u pitanju, i neće znati da li da očekuju agresivni igru baziranu na gankovima, ili fokus na kontrolu mape, kada su heroji u pitanju, drži se mete i igra Sejuani, Rek’Sai i Gragasa, a specijalnost mu je Rengar, koji trenutno i nije toliko popularan jer se teško nosi sa tenkovima, i biće zanimljivo videti da li će THR ipak pružiti šansu Funzkaiu da se pokaže na bivšem kralju džungle..

Team Horizon Reaper možda ne ulazi u takmičenje kao jedan od favorita za titulu, ali sobzirom na to koliko se esport razvija u Mađarskoj, možda i najviše u okruženju, nema sumnje da će imati sjajne uslove da se pripreme pred izazove koji im predstoje, i probaju da iznenade konkurenciju.