Neverovatni Ike osvojio DH Denver bez izgubljenog meča

eSports 23. okt. 201717:29 > 17:40
Podeli:
DreamHack Flickr

Veliki talenat američke Hearthstone scene, do sada nepoznat široj javnosti, Mark "Ike" Eichner je osvojio DreamHack Denver bez izgubljenog meča sa ukupnim skorom 13-0, i to u svom debitantskom učešću na DreamHack turnirima.

Ike je prošao kroz prvi deo turnira sa 9-0 skorom, plasirajući se u top 16, gde je savladao bivšeg učesnika Svetskog prvenstva Muzhadil „Muzzy“ Islama, kao i člana NRG Esporta DrJikininki-a koji je osvoji prethodni DreamHack turnir u Atlanti.

Hearthstone fanovi su ga mogli videti u prethodnom periodu kako igra sa nekim od najvećih imena američke scene, što se definitivno i isplatilo, i nakon ovog uspeha Ike će bez dileme biti jedno od imena u koje će sve oči biti uprte u novoj sezoni sledeće godine.

On se držao meta špilova kao što su Jade Druid, Highlander Priest i Tempo Rogue, dok je četvrti špil za koji se odlučio da ponese sa sobom bio Burn Mage, nešto što nismo toliko često navikli da gledamo, ali što se takođe savršeno uklopilo u njegov arsenal, čime je pokazao ne samo kvalitet u igri već i fleksibilnost oko izbora špilova.

Kada smo kod špilova, kao što je i bilo očekivano, na turniru smo najviše videli Druide, Priestove i Rogue špilove.