Dota 2 Tim Srbija obezbedio plasman na WESG 2017 EU

eSports 25. okt. 201717:13 > 17:41
Podeli:
Team Serbia

Grčka ekipa mousesports i srpski sastav koji je nastupao pod imenom Team Serbia su trijumfovali na SEE Dota 2 kvalifikacijama za WESG 2017 evropske kvalifikacije u Barseloni, gde će se 20 timova boriti za 12 mesta koje vode u Kinu na finalni turnir sa nagradnim fondom od milion ipo dolara.

U kvalifikacijama u kojima su učestvovali timovi iz zemalja u okruženju kao što su BiH, Hrvatska, Kipar, Grčka, Makedonija i Crna gora, videli smo i dva srpska tima – LVLUP i Team Serbia, koji je u odlučujućem meču savladao ekipu Team Macedonia, koju je predvodio Martin „Saksa“ Sazdov, koga Dota 2 fanovi vrlo dobro poznaju po tome što je prošle godine sa ekipom Digital Chaos zauzeo drugo mesto na najvećem Dota 2 turniru – The International 6. Saksa trenutno igra u sjajnoj formi, što potvrđuje njegov 9380 MMR, ali je srpska ekipa ipak slavila rezultatom 2-1.

Oni će se sada boriti u Barseloni za plasman na veliko finale World Electronic Sports Gamesa koje će se održati u Kini, gde će se najbolji Dota 2 igrači na planeti boriti za nagradni fond od 1.500.000 dolara. Pored 12 slotova koje vode u Kinu, ekipe u Barseloni će igrati i za 90.000 dolara.

Za sada je poznato 12 od 20 učesnika evropskih kvalifikacija a Srbiju će predstavljati ova petorka:

Uroš „Swiftending“ Galić
Duško „Boranija“ Boranijašević
Nenad „Grizine“ Lukić
Nikola „LebronDota“ Popović
Saša „Emperor“ Bajrić

Stefan „RealToxi“ Stamatović (trener)