LoL SP – statistika četvrtfinala, Tristana nepobediva

eSports 26. okt. 201712:22 > 13:52
Podeli:
Riot

Protekle nedelje odigrani su četvrtfinalni mečevi League of Legends Svetskog prvenstva, a evo i koji heroji su ih obeležili.

Kada je top lejn u pitanju, najviše je bio igran Cho’Gath, u devet partija, ali ne sa toliko dobrim rezultatom. Samo tri puta je trijumfovao, od toga interesantno dva puta protiv Trundla koji bi trebao da mu je kaunter. Gnar je slavio u tri od četiri partije u kojima je igran, dok je Shen imao polovičan uspeh u šest partija, ali nastavlja da bude bitan pik, zbog mogućnosti da se mnogo češće pojavljuje na botu i midu od ostalih top lejnera. Ne sme se zaboraviti ni debi Singeda na strani Cloud9 koji je trijumfovao u obe partije u kojima smo ga videli.

U džungli smo videli ubedljivo najmanje heroja, pet ukupno, od toga samo tri više od jednom. Većinu mečeva su obeležili Sejuani i Jarvan IV, koji više nisu toliko banovani a u ban fazi su ih zamenile Janna i Lulu, dok je zbog toga opala potražnja za Gragasom kog smo videli pet puta u četvrtfinalu.

Da je mobilnost na ceni pokazala je i Taliyah koja se osam puta igrala na midu, Oriannu smo videli pet puta, Corkia i Galia po četiri, a Syndru i Ryzea po tri.

Riot

Kada je bot u pitanju, na njemu se nalazi heroj o kom opet svi pričaju, a to je Tristana. U 13 partija je isto toliko puta slavila, i teško je naći reči kojima bi se opisalo koliko je impresivan njen 100% učinak. Probali su timovi da je kaunteruju na razne načine, ali ništa nije urodilo plodom, ni Varus i Caitlyn koji su igrani po četiri puta, uz samo jednu pobedu Caitlyn, a sem nje, jedino je Kog’Maw imao učinak koji nije negativan od ADC heroja koji su igrani više od jednom.

Na poziciji support videli smo i najveću raznovrsnost, primarno zbog toga što su Janna i Lulu bile često banovane. Upravo je zbog toga Taric bio najigraniji heroj, videli smo ga u sedam partija, a nakon poznatog dua Lulu i Janna koju smo videli po pet puta, izdvajaju se Rakhan koji je dobio dve od tri partije, i Soraka koja je tri puta trijumfovala u isto toliko gejmova.

Bynjee Twitter

Kada pogledamo statistku četvrtfinala, najviše se izdvajaju dve stvari – konstantna promena ADC mete iz nedelje u nedelju, koja ima najveći uticaj na partije, i to da su timovi počeli malo više da eksperimentišu sa neočekivanim pikovima kao što su: Jax, Ivern, Aurelio Sol, Lissandra, Vayne, Leona, Tahm’Kench, i ko zna šta će preostala četiri tima izvući kao keca u rukavu u borbi za veliko finale u Pekingu koje će se odigrati 4. novembra.

Polufinalni mečevi su na programu 28. i 29. oktobra.