EBL LoL – Veliki izazov za domaće ekipe – Wind and Rain

eSports 26. okt. 201716:08 > 16:32
Podeli:
Fortuna eSports

Regionalni LoL timovi će imati čast da u Esports Balkan Ligi gledaju i jednu uspešnu evropsku organizaciju koja ima tim i u EU LCS ligi, a pored njega formirali su još dve ekipe, koje se takmiče u Nemačkoj i na Balkanu. Evo i šta od njih možemo da očekujemo kada je EBL liga u pitanju.

Winds and Rain su poznati kao neko ko ume da prepozna talentovane igrače bilo koja regija da je u pitanju, a za Esports Balkan Ligu su se odlučili za sastav sa tri balkanska igrača i dva pojačanja iz Norveške.

Kao što možda već znate, pravilo za EBL ligu je identičnom onom iz LCS-a, dozvoljeno je imati tri inostrana igrača, što su Wind and Rain iskoristili za pozicije jungle i mid lane. Ostatak tima kompletiraju po jedan igrač iz Rumunije, Hrvatske i Grčke.

Na topu će igrati Popa „Orome“ Andrei, rumunski top lejner koji je krenuo stopama slavnog EU LCS top lejnera iz ekipe H2K Andreia „Odoamne“ Pascua, a da li je slučajnost što kao i on najviše voli da igra Gangplanka, to ne znamo. Orome preferira agresivne heroje, zbog čega ga često možete videti kako igra solo Q kao Camille ili fiora, a ima popriličan broj partija i sa pomalo zaboravljenim Aatroxom, i biće interesantno videti da li će se odlučiti da pokaže sve što zna na njemu u nekom od EBL mečeva. On se trenutno nalazi na granici Diamond 1 i Mastera na EUW serveru.

Norveški jungler Anders „Sharp“ Lilleengen je jedan od dvojice stranaca koji će nastupati za ekipu. On ubedljivo najviše voli da igra Lee Sina sa kojim se sjajno nalazi, kao i Elise i Rek’Sai, koji su mu pomogli da se izbori za Challenger poziciju u najjačoj LoL diviziji, gde trenutno ima oko 600 LP-a. Nisu mu strani ni Rengar i njegov veliki neprijatelj Kha’Zix, čija popularnost u turnirskim partijama poprilično oscilira u zavisnosti od toga u kom pravcu se kreće meta, koja im trenutno ne odgovara previše, ali ne znači da se to neće promeniti za par patcheva.

Sondre „Tivty“ Wagsas Afdal je drugi Norvežanin u timu. Ovaj Master EUW igrač obožava da igra Syndru i Oriannu, kao i Viktora, LeBlanc i Taliyahu – sa kojom ima i najbolji učinak u solo Q sa 65% pobeda, i biće interesantno videti da li će ona biti jedna od meta banovano protivnika ekipe.

Challenger bot lejn ekipe čini hrvatsko-grčka kombinacija, Marin „ProxeYY“ Vlaohović i Labros „Labrov“ Papoutsakis. ProxeYY je poznat kao sjajan Caitlyn igrač, a pred nje dosta igra i Tristanu, Kog’Mawa, Xayah i Twitcha, dok je Labrov izuzetno svestran support, koga ćemo najverovatnije videti na velikom broju različitih heroja u prvim nedeljama lige.

Wind and Rain će potencijalno biti veliki izazov za ekipe iz regiona koje su već donekle i navikle da igraju jedni protiv drugih, i dok sa jedne strane zbog toga imaju poprilično iskustva i zavidnu sinergiju unutar tima, može se reći da su se neki od timova malo opustili, i u zavisnosti od toga koliko dobro se uklope kao celina talentovani igrači WaR-a, postoji realna šansa da se pokažu ne samo kao ozbiljna pretnja, već i nepremostiva prepreka do titule, ostalim ekipama. 

Ovo je definitivno tim za koji možemo najmanje predvideti kako će završiti prvu sezonu i u kom pravcu će njihov uspeh ići, zbog čega će biti posebno interesantno ispratiti sve njihove mečeve, koji će biti sjajan pokazatelj internacionalnim organizacijama šta treba i šta ne treba da rade ako žele da oforme jaku ekipu koja će moći da se bori na Balkanu protiv najjačih timova iz regiona. 

Još jednom, Wind and Rain EBL tim će činiti:

Top lane – Popa „Orome“ Andrei,
Jungle – Anders „Sharp“ Lilleenge
Mid lane – Sondre „Tivty“ Wagsas Afdal
ADC – Marin „ProxeYY“ Vlaohović
Support – Labros „Labrov“ Papoutsakis