Šampion Grčke i u EBL-u: predstavljamo Greek Regenesis

eSports 27. okt. 201716:46 > 17:46
Podeli:
Fortuna eSports

U prvoj sezoni grčke LoL lige srpski tim Instinct Gaming je uzeo titulu u sred Atine. To je bio veliki udarac za grčku LoL scenu, a sada je došao red na Greek Regenesis da uzvrati, i osvoji Esports Balkan League. Evo šta treba da znate o grčkom prvaku koji je dobio poziv za prvu sezonu EBL lige.

Greek Regenesis je formiran sa jasnim ciljem – a to je dominacija u regionu. Njihov predvodnik Dimosthenis „WildPanda“ Dimitriadis nam je rekao da tim ima viziju, a to je osvajanje duple titule, u grčkoj LoL ligi i Esports Balkan Ligi, i da će dati sve od sebe kako bi to ostvarili.

Prvi korak ka tome su uspešno načinili, osvojili su drugu sezonu grčke LoL lige, ali sada je pred njima mnogo teži cilj, jer će se paralelno boriti na dva fronta. Zbog toga su u svoje redove doveli sedam igrača, kako bi imali što veći izbor i fleksibilnost za oba takmičenja, a među njima su i dva bivša člana trostrukog prvaka Fortuna Championship Series lige, što je posebno zanimljiva činjenica srpskim LoL fanovima.

Top lane – Dimitrios „Freezy“ Kouziokas
Jungle – Stefan „Stefan“ Nikolić
Mid lane – Giannis „Dom1nant“ Vorgazlis
ADC – Markos „Comp“ Stamkopoulos
Support – Igor „Tasteless“ Radusinović
Support – Dimosthenis „WildPanda“ Dimitriadis
Jungle – Lefteris „LeLeNaGa“ Papadopaelos (izmena)

Ubedljivo najveća transfer bomba pre početka EBL Lige je prelazak najboljeg srpskog supporta Igora „Tasteless“ Radusinovića iz KlikTecha u Greek Regenesis, što ne samo da je ojačalo redove srpskog prvaka, već je delimično oslabilo glavnu konkurenciju. Tasteless iza sebe ima tri titule prvaka FCS lige, kao i titulu prvaka grčke LoL lige, i jedan je od najtalentovanijih igrača sa ovih prostora, koga vrlo dobro pamtimo po hookovima na Threshu u vrlo bitnim partijama, koji su njegovim ekipama popločali put do uspeha. On već neko vreme trenira sa grčkim igračima, i vrlo naporno vežba na EUW serveru gde je došao do Challenger ranga, čime nastavlja da unapređuje svoju mehaniku što ga čini još opasnijim igračem nego kakav je bio u doba dominacija Instinca u FCS ligi.

Još jedan igrač bivše ekipe Melting Point/Instinct Esports/SBB Esports je završio u redovima grčkog prvaka, a to je Stefan „Stefan“ Nikolić. U pitanju je vrlo solidan jungle, poznat po tome da nema previše oscilacija u igri, i iako smo retko imali prilike da ga gledamo kao nekog ko nosi partiju, u većini mečeva je obavljao svoj posao, i pomagao ostatku tima da prevagne u lejnovima, a kao i Tasteless, posvetio se igranju solo Q mečeva na EUW serveru, što je rezultovalo ulaskom u Challenger rang, čime je još jednom dokazao da ima izuzetno dobar pregled i razumevanje igre, i da je i dalje željan pobeda i napretka, i pored više nego dobrih rezultata u regionu.

Od njihovog top lejnera Dimitrios „Freezy“ Kouziokas možemo očekivati veoma agresivnu igru. U pitanju je igrač poznat po herojima kao što su Gangplank i Jayce, koji pritiskom u lejnu omogućava ekipi da uspostave kontrolu nad ostatkom mape. Možemo ga takođe često videti kako igra Galia u solo Q, ali nakon novih promena na heroju, pitanje je koliko će biti upotrebljiv na top lejnu.

Greek Regenesis je izuzetno stabilan tim na središnjem delu mape, a za to je zadužan njihov mid lejner Giannis „Dom1nant“ Vorgazlis, koji ima potencijal da bude sledeća velika LoL zvezda Balkana, a upravo je Esports Balkan Liga pravo mesto da se dokaže.

Markos „Comp“ Stamkopoulos je veliki talenat grčke LoL scene, i videćemo kako će na njega uticati to što GR igra sa dva supporta, što može biti mač sa dve oštrice. Comp se najbolje snalazi kada mu date Twitcha, Kalistu ili Xayah, ali iza sebe ima veliki broj partija na većini meta heroja, tako da će njegovim protivnicima biti teško da manipulišu sa njim u pik/ban fazi, već će morati da ga pritiskaju u lejnu.

„Cenimo sve naše protivnike pogotovo jer među njima ima izuzetno jakih protivnika, ali smo čvrsto ubeđeni da ako pokažemo svoj maksimalni potencijal i igru kakvu od nas očekujemo, na kraju dana mi ćemo biti ti koji će slaviti,“ rekao je WildPanda za Sport Klub.“I pored toga, ne bih rekao da je naša ekipa glavni favorit za titulu EBL lige, ali smo definitivno među ekipama koje imaju potencijal da postanu šampioni. Timove koji će učestvovati u takmičenju bih podeli u tri grupe. Favorite – ekipe od kojih se očekuje da prođu u plejof i bore se za titulu, izazivače – ekipe koje će se potruditi da izbiju u prvi plan i savladaju vodeće ekipe, i autsajdere – u šta svrstavam timove od kojih se ne očekuje uspeh, ali koji se ne smeju potceniti, i koji će probati da naprave velika iznenađenja, kojih uvek mora biti u ligama.“

Greek Regenesis ostavljaju utisak tima koji vrlo dobro zna šta želi, i kako da do toga dođe, kao i neko ko neće podceniti nikoga od protivnika na putu do uspeha, ali isto tako se neće ni bojati bilo koga. Oni su dokazali da znaju kako da dođu do titule, a sada je na njima da taj uspeh ponove, i započnu period dominacije na Balkanu kakav do sad nismo videli.