EBL LoL timovi: Posrnuli gigant – ASUS RoG Elite

eSports 30. okt. 201711:55 > 12:16
Podeli:
fortuna esport

ASUS RoG Elite je bio jedan od dva velika lidera Fortuna Championship Series lige. Učesnik finala sve tri sezone takmičenja, i tim koji je jedini mogao da ozbiljnije ugrozi Instinct/SBB Esports. U Esports Balkan Ligu ulaze sa poprilično drugačijom postavom, koja će imati težak zadatak pred sobom.

Rivalitet koji je postojao između ekipe ASUS RoG ELite i Melting Point/Instinct Esports/SBB Esports u Fortuna Championship Series ligi je nešto što će se dugo pamtiti, i što je izuzetno pomoglo da se izgradi domaća LoL esport scena. Ova dva tima su bila maltene nedodirljiva, i niko nije mogao da im parira, zbog čega smo upravo njihove duele gledali u sva tri velika finala.

Iako je ASUS sva tri puta poklekao na korak do titule, svi se sećaju finala druge sezone, kada smo po prvi put videli strah i nervozu na licima Aljoše „Milice“ Kovandžića i ostatka ekipe, i tim uspehom može samo ASUS da se pohvali, koji je u tim momentima bio na vrhuncu forme. Nakon toga je nekako čini se sve krenulo nizbrdo, i iako su u trećoj sezoni igrali više nego solidno, činilo se kao da su propustili svoju priliku da isplivaju na vrhu, i nakon neuspeha u finalu treće sezone, bilo je evidentno da su na pragu velike promene u timu.

Kao šok za navijače tima došla je vest da je vođa ekipe Luka „kaLuGG“ Torodović prešao u redove najvećeg rivala, koji sada nastupa pod imenom KlikTech, zbog čega je ASUS bio primoran da potraži nove igrače, i u svoje redove su doveli još dva hrvatska igrača, a to su jungle Nikola „Xani“ Zrinjski i Filip „Diva“ Dadić. Tim sada čine četiri hrvatska igrača i jedan Srbin, a evo u kom sastavu će ASUS Rog Elite nastupati u Esports Balkan Ligi:

Top lane – Bruno „Bruno“ Romac
Jungle – Nikola „Xani“ Zrinjski
Mid lane – Filip „Diva“ Dadić
ADC – Nemanja „Nemky“ Josimov
Support – Goran „Gentleman“ Krakić

Najveća snaga tima će i dalje biti njihov bot lejn koji je ostao na okupu, kao i solidni top lejner Bruno koji ima iskustva protiv igrača iz regiona, ali čini se da je ASUS bleda senka onoga što su nekad bili, i pred njima će biti izuzetno težak put da savladaju izazove koji će biti mnogo brojnji u EBL ligi u odnosu na one na koje su navikli u Fortuna Championship Series takmičenju.

Ovo će biti najveći izazov ASUS-a, koji će pokazati da li i dalje imaju kvalitet za plasman u gornji deo tabele čak i kada su im rivali ekipe iz svih okolnih zemalja, a ne samo Srbije i Hrvatske, i da li ovaj sastav može bar donekle da ponovi uspeh prethodne generacije ASUS-a.