EBL LoL timovi: KlikTech – tim koga se svi plaše

eSports 30. okt. 201715:42 > 16:37
Podeli:
Fortuna eSports

Poslednjeg učesnika LoL Esports Balkan Lige kog najavljujemo možemo predstaviti i kao "final bossa" takmičenja. U pitanju je tim čiju okosnicu čine tri igrača trostrukog prvaka Fortuna Championship Series lige, i koji u takmičenje ulazi kao ekipa sa najviše trofeja u regionu - KlikTech.

Glavne stubove KlikTecha čine bivši igrači Melting Point/Instinct Esports/SBB Esports ekipe koja je od svog osnivanja vlada regionalnom League of Legends esports scenom. Tim ima dva, možda i najjača carry igrača u ligi, a to su mid lejner Aljoša „Milica“ Kovandžić, koga dugo prati epitet najboljeg srpskog igrača, kao i mladi Nikola „Nikola Senapi“ Djorđević, izuzetno talentovani ADC koji je na sebe skrenuo pažnju kada ga je u svoje redove doveo nemački sportski gigant FC Schalke 04. 

Njima glavnu podršku pruža hrvatski top lejner Toni „Sacre“ Sabalić, koji od druge sezone igra u timu, dok su pred Esports Balkan Ligu uveli dve velike promene u timu, na poziciji jungle i support. Kao najveće iznenađenje se definitivno izdvaja dovođenje jednog od najiskusnijih srpskih igrača iz redova najvećeg rivala ASUS RoG Elite, a to je Luka „kaLuGG“ Todorović, koji je godinama prisutan na srpskoj LoL sceni, ali nije uspevao da dođe do trofeja sa ASUS-om tokom ere vladavine SBB Esportsa. Vodeći se starom izrekom „ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se“, zauzeo je mesto u ekipi koje je pre njega držao Stefan „Stefan“ Nikolić, a duel ova dva igrača ćemo ponovo imati prilike da gledamo, u mečevima ekipa KlikTech i Greek Regenesis. 

Iako Bugarska neće imati predstavnika u vidu svog tima u prvoj sezoni EBL lige, u njoj ćemo gledati dva bugarska igrača, a jedan od njih je support Dimitar „EdinPriqtel“ Piskov, koji se proslavio potpisivanjem za EU LCS ekipu Team ROCCAT, u kojoj ipak nije uspeo da se izbori za mesto u startnoj postavi. Nakon što je tim napustio i Igor „Tasteless“ Radusinović, KlikTech je doveo talentovanog bugarskog igrača, i sada ostaje da vidimo da li će sinergija između njega i Nikole Senpaia proraditi na vreme da pariraju jakoj konkurenciji u EBL ligi.

KlikTech će tokom celog takmičenja imati veliku metu na sebi, i svi će želeti da baš oni budu ti koji će ih srušiti sa trona. Iako je više nego izvesno da će suvim kvalitetom uspeti da se izbore u gornji deo tabele, i obezbede plasman u LAN završnicu, tek nakon grupne faze lige ćemo videti da li su i dalje favoriti za titulu, kao što su bili u sve tri sezone Fortuna Championship Series lige, ili neko od izazivača predstavlja toliko veliku prepreku, da će se KlikTech po prvi put pronaći u ulozi autsajdera. 

Ono što je posebno krasilo ovaj tim, a to je igranje u kontinuitetu sa istom petorkom, više ne važi, i to može biti jedan od potencijalnih kamena spoticanja KlikTecha u prvoj sezoni. Srećom po njih, format lige je takav da imaju prostora za kiks, i da je najbitnije da natempiraju formu za plejof. Takođe je pozato da je jedna od mana najboljih igrača u regionu to što su oni mislima okrenuti ka EU LCS-u, i ponekad se više fokusiraju na to kako da dođu do neke od najjačih liga, umesto na rezultate u regionalnim takmičenjima, i to im se može obiti o glavu protiv timova koji su gladni uspeha za početak i u regionu, i biće interesantno videti kako će igrači KlikTecha pristupiti grupnoj fazi takmičenja.

Ono što će ih sigurno držati na okupu, i dovoljno motivisane da dođu do uspeha, je velikih 10.000 evra koje će pobednik takmičenja osvojiti, tako da oni verovatno neće hteti da prokockaju šansu da dođu do ove nagrade, ali za razliku od FCS lige, više se ne pitaju samo oni, i eventualno jedan rival, već izazivači dolaze sa svih strana Balkana, i pred KlikTechom neće biti ni malo lak zadatak.

Podsetimo još jednom, KlikTech kreće u odbranu FCS titula u EBL ligi u sledećem sastavu:

Top lane – Toni „Sacre“ Sabalić
Jungle – Luka „kaLuGG“ Todorović
Mid lane – Aljoša „Milica“ Kovandžić
ADC – Nikola „Nikola Senpai“ Đorđević
Support – Dimitar „EdinPriqtel“ Piskov

Njihov debi u EBL ligi nas očekuje već u ponedeljak oko 21:00  kada igraju protiv rumunske ekipe Nexus Gaming u okviru prvog kola.