Valve predstavio Dueling Fates patch, stižu novi heroji

eSports 31. okt 201711:49 > 12:46
Podeli:
Valve

Dugo očekivane promene u Doti 2 napokon stižu, a fanovi su pomalo zatečeni ogromnim brojem noviteta i izmena koje ćemo videti u igri.Od novih heroja, preko novog sistema ranked partija, pa sve do velikih promena na postojećim herojima i itemima, čini se da će Valve uspeti da udahne život u ovu igru.

Heroji čiju smo najavu videli tokom TI7 su ono što prvo privlači pažnju. U pitanju su Pangolier – agilni borac inspirisan mačkom u čizmama, koji pomalo podseća na musketara, i Dark Willow, vila ispunjena mračnom magijom, koja će osvežiti listu postojećih support heroja u Doti.

Pangolier će biti fokusiran na to da brzo uleti u protivnički tim, napravi pometnju, iseče protivnike svojim mačem i skloni se na vreme, a u to će mu pomoči sledeće magije.
Swashbuclke, Shild Crash, Hearthpiercer i Rolling Thunder. On ima potencijal da postane sjajan inicijator i carry heroj, a videćemo da li će pronaći svoje mesto i u profesionalnoj meti.

Dark Willow će imati primaran zadatak da zadrži protivnike u jednom mestu uz Bramble Maze i Cursed Crown, dok će se dve magije bazirati oko njenog pratioca Jexa, Bedlam i Terrorize, Bedlam će biti fokusiran na damage, dok će Terrorize terati protivnike da se povuku nad drevnom vilom.

Više o oba heroja možete pročitati na zvaničnom sajtu.

Ono što je možda i najbitnija promena je uvođenje sezona u kojem će se igrači rangirati i penjati po MMR lestvici i to će trajati šest meseci. Igrači će dobijati medalje u zavisnosti od toga koliko se visoko popnu, a postojaće ukupno sedam različitih medalja, i u okviru njih svaka će imati od jedne do pet zvezdica, zbog čega ovaj sistem poprilično podseća na sistem iz League of Legends. Prva sezona počinje već za dve nedelje, što ne ostavlja igračima mnogo prostora za pripremu i rad na svom MMR-u koji će svakako donekle biti restartovan pred prvu sezonu, tako da će svi igrači dobiti priliku za novi početak, a evo i šta je najpoznatiji makedonski igrač imao da izjavi povodom ovoga.

Valve je takođe najavio i novi mod nazvan Turbo Mode, u kom će igrači moći da igraju mnogo brže partije, zbog toga što će se zlato i iskustvo mnogo brže prikupljati, dok će kule biti znatno slabije, a vreme koje vaš heroj provede mrtav će biti poprilično umanjeno. Pored toga, moći ćete da kupujete iteme bilo gde, zbog čega će ovaj mod vrlo verovatno postati omiljen među igračima koji samo žele da se malo zabave i nemaju toliko vremena za igranje.

Kada je sama igra u pitanju, lista inovacija je takođe ogromna, a među njima je i povratak nekih stvari iz stare Dote, kao što je to da neutralni kripovi noću spavaju, Roshan ispušta novi item, u igru se ubacuju novi itemi kao što su Meteor hammer, Aeon Disk, Spirit Vessel, Nullifier i Kaya, dok Iron Talon i Poor Man’s Shield napuštaju svet Dote.

Zaista je potrebno dosta vremena pročitati sve inovacije koje stižu u Dotu 2, i dok su mišljenja oko nekih od njih podeljena, igrači su generalno zadovoljni većinom stvari. Kakvi su vaši utisci, i koja promena vam se najviše sviđa? Podelite sa nama u komentarima.