GRE i KlikTech ubedljivi na otvaranju EBL LoL lige

eSports 31. okt. 201713:12 > 14:19
Podeli:
Fortuna eSports

Početak LoL Esports Balkan Lige su obeležila dva odlična meča u kojima smo videli snagu favorita. Grčki šampion Greek Regenesis je demolirao x25 Esports u dve brze partije, dok je KlikTech nakon poraza u prvom gejmu protiv nezgodnog Nexusa uspeo da napravi preokret i slavi 2-1.

Greek Regenesis je vrlo rano počeo da stvara prednost u meču protiv x25 Esports, a glavni razlog tome je bila prednost na topu koju su ostvarili igrajuči Shena protiv Poppy koja se očajno pokazala, dok je Shen koji je konstantno držao prednost u cs-u istovremeno predstavljao i potencijalnu opasnost na ostatku mape. GRE je do prve veće prednosti došao kada su u protivničkoj džungli ubili dva protivnička igrača, što su iskoristili da aktiviraju Rift Heralda i uzmu dve kule na midu i nakon toga su povećali prednost na 6.000 golda.

Uz toliko veliku prednost i Kalistu u timu, uzeli su Barona več u 24. minutu bez otpora protivničke ekipe, i to su iskoristili na najbolji mogući način, uzevši sva tri inhibitora uz Baron buff, nakon čega nisu imali problema da rutinski privedu prvu partiju kraju u svoju korist.

Drugu partiju je obeležio jedan igrač, a to je mid lejner grčke ekipe Giannis „Dom1nant“ Vorgazlis koji je uzeo Zeda, heroja kog ne viđamo toliko često u profesionalnim partijama, ali po kom je on poznat u ranked partijama. Kada je u 5. minutu uzeo dupli kill na midu nakon velike borbe između oba mid lejnera i junglera, bilo je jasno da će ga biti teško zaustaviti, što je dokazao u narednih deset minuta, uzevši još četiri killa, i tek nakon toga je doživeo prvu smrt, što već više i nije bilo toliko bitno, pošto je prednost koju je ostvario u odnosu na Azira bila ogromna.

Twitch

GRE je imao prednost od ogromnih 9.000 golda kada se stvorio Baron, zbog čega su ga odmah u 20. minutu ubili, opet bez otpora ekipe x25 Esports, i iako je izgledalo da će odmah nakon toga završiti gejm, grčka ekipa se pomalo opustila, x25 je uspeo da se odbrani, zbog čega smo morali da sačekamo drugog Barona, i sa 12.000 golda prednosti i dva otvorena inhibitora nisu imali problema da ponovo sruše nexus i uzmu prvu pobedu u Esports Balkan Ligi.

U drugom meču prvog kola videli smo i derbi trostrukog prvaka Fortuna Championship Series lige, koji sada nastupa pod imenom KlikTech, protiv najbolje rumunske ekipe, koju smo gledali i u CS:GO EBL ligi – Nexus Gaminga. Iako je KlikTech bio veliki favorit, Nexus je izuzetno pametno igrao u prvoj partiji, i držali su se sve dok Toni „Sacre“ Sabalić nije krenuo da farma protivničkog top lejnera koga je sam i uz pomoć svog junglera ubio čak pet puta za redom pre nego što je Nexus uspeo da odgovori i dođe do prvog killa u partiji.

Nexus je napravio ključni potez u 23. minutu kada su sa 5.000 golda zaostatka uspeli da uzmu Barona, i iako su izgubili zbog toga inhibitor kulu na midu, najavili su potencijalni veliki povratak, do kog je došlo nakon prve velike borbe na midu par minuta kasnije, kada su prvo uhvatili nespreman bot lejn KlikTecha, i onda uz pomoć miniona ojačanih Baron buffom probijaju se od prve mid kule sve do nexusa, predvođeni sjajnim Kassadinom njihovog mid lejnera Uraschi „Emi“ Emanuela, i odlučno odnose pobedu u prvoj partiji, iako je to malo ko očekivao.

KlikTech je rešio da ne prepusti ništa slučaju u naredne dve partije, a na ruku su im išle i sitne greške Nexusa. Aljoša „Milica“ Kovandžić je dominirao Corkijem u drugoj partiji sa kojim je imao skor 8-0-3 na kraju gejma koji je trajao samo 24 minuta. U trećoj partiji je posebno bio raspoložen Nikola „Nikola Senpai“ Đorđević koji je sa Kalistom napravio triple kill već u osmom minutu partije, i Nexus jednostavno nije imao odgovor na njega , pogotovo kad su ih istovremeno pritiskali Sacre sa Fiorom na topu i Milica sa Ryzeom. I jednom kada su uzeli Barona lako su završili i drugu partiju, ponovo za 24 minuta, opravdavši na kraju ulogu favorita, i pokazavši zašto ih toliko poštuju i cene sve ekipe na Balkanu.

Prvog dana Esports Balkan Lige smo videli zaista sjajnu formu igrača iz regiona, koji su dokazali da imaju veliki kvalitet i da su se ozbiljno spremali za najveće LoL takmičenje ikada na ovim prostorima, a publika je to znala da ceni, zbog čega je preko 4.000 gledalaca istovremeno pratilo prenose na srpskom. grčkom, mađarskom i rumunskom jeziku.

Reprizu mečeva možete gledati večeras od 22:15 na Sport Klub 3 TV kanalu, a već u četvrtak nas čekaju preostali mečevi prvog kola u kojima se sastaju:

Fortuna eSports