Zven i Mithy dobili dozvolu da traže nove timove

eSports 1. nov. 201717:31 > 17:46
Podeli:
Riot Flickr

G2 Esports je dao zeleno svetlo bot lejnu svog LoL tima da se upusti u pregovore sa drugim organizacijama pre isteka njihovog ugovora, i provere da li će im neko ponuditi bolje uslove od njih.

Jesper „Zven“ Svenningsen ADC ekipe i Alfonso „mithy“ Aguirre Rodriguzed support su došli u ekipu pre dve godine, kada su napustili Origen, i od tada su osvojili tri titule EU LCS lige sa organizacijom. Njihov aktuelni ugovor ističe 10. novembra, i pred njima je sada da odluče da li žele da nastave sa takmičenjem u Evropi, ili će prihvatiti neku od ponuda NA LCS timova.

Sobzirom na to da se od sledeće sezone u NA LCS ligu uvodi franšiziranje, i da ćemo gledati četiri potpuno nove organizacije koje još uvek nemaju igrače. jasno je da će neke od njih probati da dovedi i po mnogima najjači LCS bot lejn, u sklopu dva slota za strane igrače na koji svaka ekipa ima pravo.

Vlasnik organizacije Carlos „Ocelote“ Rodriguez je na interesantan način objavio ovu vest, tako što je okavio celokupni razgovor između njega i igrača, u kom je obrazložio odluku i objasnio zašto je najbolje da sagledaju sve ponude pre nego što odluče šta dalje žele u karijeri.

On je u razgovoru nagovestio da su promene u timu neminovne, i da će se G2 potruditi da izgradi tim koji će moći da postigne i internacionalni uspeh, kao i to da bi voleo da Zven i Mithy budu deo tog tima.