Ex-Outlaws potpisali za Windigo

eSports 2. nov 201710:25 > 10:43
Podeli:
Twitch

Novonastala ukrajinska esport organizacija Windigo Gaming je dovelo u svoje redove jedan od najboljih, po nekima i najbolji CS:GO tim sa Balkana, bugarsku ekipu ex-Outlaws.

Ekstremno talentovani bugarski tim je proveo preko dva meseca tražeći novu organizaciju koju će predstavljati nakon što su napustili Outlaws, a traženje im je definitivno olakšalo to što su izborili plasman na EU Minor, savladavši EnVyUs, Heroic i eXtatus u zatvorenim kvalifikacijama, čime su skrenuli na sebe pažnju svetske CS:GO zajednice.

Paralelno sa tim, ekipa je izborila i plasman u plejof najveće regionalne CS:GO lige – Esport Balkan Lige, gde su uz bivši Binary Dragons – srpsku ekipu Valiance, koja je takođe nedavno promenila organizaciju, glavni favoriti za titulu.

Oni će u LAN završnici igrati u polufinalu protiv velikih rivala, bugarske ekipe MK, koja je objavila da će nakon toga prestati da igraju zajedno, zbog čega je Windigo apsolutni favorit za plasman u finale, u kom će ih čekati pobednik duela između rumunske ekipe Nexus Gaming i Valiance-a

Podsetimo, sa dolaskom Kamena „bubble“ Kostadinova u ekipu, iz redova MK-a, Windigo Gaming čine:

Teodor „SPELLAN“ Nikolov
Nikolay „niki1“ Pantaleev
Georgi „SHiPZ“ Grigorov
Kamen „bubble“ Kostadinov
Nikolay „pNshr“ Paunin

Oni su jutros imali svoj veliki LAN debi pod novim imenom na EU Minoru, gde su u prvom meču izgubili nakon produžetaka 19-16 od ekipe EnVyUs iako su vodili 15-12 i imali tri meč poena, a sledeći meč koji ih čeka je duel sa poraženom ekipom iz meča GODSENT vs. AGO.

Za one koji se pitaju ko su tačno Windigo Gaming – u pitanju je nova esport organizacija iz Ukrajine, koju je osnovano bivši CEO HellRaisersa Maksym Bednarskyi uz još tri partnera čija imena nisu poznata, ali se pretpostavlja da su u pitanju ukrajinski biznismeni zainteresovani za investiranje u sve popularniju granu zabave – esport.