Južna Koreja odbranila titulu Overwatch prvaka sveta

eSports 5. nov 201715:48 > 15:49
Podeli:
Blizzard

Južna Koreja je još jednom potvrdila da im nema ravnih kada je Overwatch u pitanju, odbranivši titulu prvaka sveta pobedom od 4-1 u velikom finalu Overwatch kupa protiv Kanade.

Čini se da je glavno pitanje na ovogodišnjem Overwatch kupu bili da li će zapravo ostali timovi moći donekle da pruže izazov Koreji, i da se nije previše razmišljalo o tome da li će ona odbraniti titulu, već su to nekako svi uzimali zdravo za gotovo.

Nažalost po američke fanove, upravo je njihova reprezentacija naletela na Južnu Koreju već u četvrtfinalu, iako su se mnogi nadali da ćemo ove dve reprezentacije gledati u borbi za titulu, a ispostavilo se da je Amerika uzela i najviše mapi protiv Koreje – čak dve, koliko su potom u polufinalu i finalu ukupno uzeli Francuska i Kanada.

Dok se Južna Koreja lako prošetala do finala, Kanada je oba puta slavila 3-2 u tesnim pobedama potiv Velike Britanije i Švedske, ali u finalu ipak nisu mogli previše toga da urade protiv nacije poznate kao najveće svetske esport sile, što je Koreja i ove godine dokazala dominiranjem na većini esport turnira održanih na Blizzconu.

Ekipu Južne Koreje su činila po tri igrača timova učesnika Overwatch lige – New York Excelsior i Seoul Dynasty, a evo i kako tačno izgleda pobednička šestorka:

Jong-yeol „Saebyeolbe“ Park
Yeon-oh „Fl0w3R“ Hwang
Joon-hyuk „zunba“ Kim
Dong-gyu „Mano“ Kim
Je-hong „ryujehong“ Ryu
Jin-mo „tobi“ Yang