Rogue osvojio WCS 2017 nakon pobede u ZvZ finalu

eSports 5. nov. 201716:52 > 16:54
Podeli:
Blizzard

Lee "Rogue" Byung Ryul je doneo veliki pehar Jin Air Green Wings organizaciji, savladavši drugog Zerga, Eo "soO" Yoon Sua 4-2 u velikom finalu 2017 World Championship Series Global Finalsa na Blizzconu.

Interesantno je da su soO i Rogue bili u istoj grupi na startu takmičenja, ali se nisu sastali nakon što je soO bio ubedljiv u prva dva meča, dok je Rogue doživeo na startu poraz od američkog Protosa Alexa „Neeb“ Sunderhafta, kom se osvetio u odlučujućem meču grupe B za prolaz u plejof.

Do veliko finala soO je došao ubedljivom pobedom protiv meksičkog igrača Juan Carlos „SpeCial“ Tena Lopeza (starijim fanovima poznatiji po nadimaku MajOr), dok je takođe u TvZ meču Rogue došao do finala pobedom u petoj odlučujućoj partiji epskim preokretom protiv Jun „TY“ Tae Yanga koji je ispustio veliku 2-0 prednost što će ga dugo progoniti.

Iako je Rogue pobedio u finalu, on je dva puta gubio, pošto ga je soO savladao na prvoj i trećoj mapi (Abyssal Reef i Mecha Deport) dok je Rogue do prve pobede došao na drugoj mapi – Interloper, da bi na kraju nanizao tri trijumfa (Catallena, Odyssey i Acolyte) i došao do istorijskog trijumfa, koji mu je doneo najveću titulu u karijeri i nagradu od 280.000 dolara.