Vlasnik Dallas Cowboysa kupio compLexity Gaming

Podeli:
Fortuna eSports

Još jedna od velikih američkih esport organizacija dobija vlasnika iz sveta tradicionalnog sporta. Kontraverzni vlasnik Dallas Cowboys NFL tima Jerry Jones je od danas većinski vlasnik compLexity Gaminga.

Vlasnik NFL ekipe se udružio sa trgovcem nekretnina Johnom Goffom u cilju zajedničko ulaska u svet elektronskog esporta preko jedne od najstarijih organizacija u Americi. CompLexity Gaming je osnovan za esport davne 2003. godine, i trenutno poseduje timove u igrama CS:GO, Dota 2, Hearthstone i Gwent. Oni već neko vreme ne uspevaju da postignu zapažene rezultate usred rapidnog razvoja preostalih organizacija u regiji, iako su od nastanka osvojili impresivnih 130 titula u 26 različitih igara, i ovo će biti šansa koju su dugo čekali. Njihovi CS:GO i Dota 2 timovi će se preseliti u Teksas, gde će se nalaziti nova baza organizacije.

„Snovi se ipak ostvaruju. Presrećan sam i čast mi je što ću imati priliku da radim sa velikim imenima iz sveta tradicionalnog sporta,“ izjavio je Jason Lake, osnivač i vlasnik compLexity Gaminga. Svi jedva čekajmo da se preselimo na novu lokaciju u Teksasu, i započnemo novu eru u istoriji organizacije.“

CompLexity će se preseliti u štab Dallas Cowboysa gde je već započeta izgradnja objekata za esport, koje uključuju prostorije za treniranje, produkcijski studio i kancelarije.