PUBG obara nove rekorde: prodat u 20 miliona primeraka

eSports 8. nov 201711:59 > 12:09
Podeli:
playersunknownbattleground

PUBG je ostvario još jedan veliki uspeh u ovoj godini. Brendan "PlayerUnknown" Greene je objavio da je igra prodata u 20 miliona primeraka, što je zaista impresivno za igru koja je trenutno dostupna samo na PC-u, i koja još uvek ni nije zvanično izašla.

Popularnost PUBG-a vrtoglavo raste od marta, i pored sve veće konkurencije i problema na koje igra nailazi u vidu nestabilnosti servera i varanja, broj ljudi koji je igra nastavlja da se povećava. PUBG nije samo popularan među amaterskim gejmerima, veliki broj esport organizacija se okreće ovom naslovu i formira timove, a njena trenutna popularnost u esportu će doživeti kulminaciju tokom IEM Oaklanda, gde će ESL organizovati PUBG turnir sa nagradnim fondom od 200.000 dolara.

U zvaničnom saopštenju povodom prodaje 20 miliona primeraka igre stoji i to da će Bluehole nastaviti da se bori sa varalicama i hakerima kojih je sve više u igri, i da rade na suzbijanju njihovog broja, a istovremeno se radi i na pripremama izlaska igre na Xbox One konzoli, koja bi trebalo dodatno da uveća broj prodatnih primeraka igre, pogotovo u Americi, od 12. decembra za kad je zakazan izlazak igre.