Fnatic ojačao svoje redove 10k MMR igračem, stigao Abed

eSports 9. nov 201711:29 > 12:01
Dota2.ru

Fanovi Fnatic Dota 2 tima imaju i te kako razloga za slavlje, nakon što je organizacija objavila dovođenje u svoje redove prvog igrača koji je ikada probio 10.000 MMR, Filipinca Abeda "Abed" Yusopa, koji će u ekipi zameniti Steve "Xcalibur" Yea.

Iako je rođen 2000. godine, i još uvek nema 18 godina, Abed je više puta dokazao da je jedan od najvećih talenata kada je Dota 2 u pitanju. On se proslavio herojima kao što su Meepo i Invoker, da bi nakon igranja za Execration i Team Onyx bio primećen od strane ekipe Digital Chaos za koju je igrao od aprila ove godine, sa kojom je nastupao na The International 7.

Fnatic je ove sezone imao problema sa kvalifikacijama u SEA regiji, i nisu uspevali da dođu do pobeda, ali ih je Valve nagradio plasmanom na prvi Major u sezoni – ESL One Hamburg 2017, nakon što šampion SEA kvalifikacija HappyFeet nije uspeo da obezbedi vize za svoje igrače.

Najbliže što je Fnatic došao pobedi na nekim od kvalifikacijama su bile kvalifikacije za AMD Sapphire Dota PIT gde ih je Mineski savladao 3-2 u finalu.

Ovo nije i jedina promena u ekipi, u tim će se vratiti Adam „Adam“ Shah koji je za Fnatic nastupao kao support tokom The International 6 gde je Fnatic obezbedio top 4 plasman, a ovoga puta će se oprobati u ulozi trenera ekipe.